Fietsen

Alleen fietspromotie om het fietsgebruik te stimuleren is onvoldoende. De gemeente neemt ook maatregelen om de stad fietsvriendelijker te maken en het aantal auto’s in de stad te verminderen.

 • Fout geparkeerde fietsen

  Is uw (brom)fiets weg? Dan kan het zo zijn dat deze in beslag is genomen, omdat hij verkeerd geparkeerd stond. U kunt dan langs gaan bij de opslag van de bewaakte fietsenstalling Ligne, Linde in Sittard. Als uw fiets hier is opgeslagen moet u kunnen aantonen dat de fiets daadwerkelijk van u is.

 • Fietsenstallingen

  Hier vindt u informatie over de openbare fietsenstallingen in Sittard-Geleen.

 • Fietsroutes

  De gemeente wil de hoofdfietsroutes verbeteren, zodat de gehele stad beter toegankelijk en veilig is voor fietsers. Daarbij vindt de gemeente het belangrijk om auto’s en fietsers zo veel mogelijk te scheiden van elkaar. Dus: aparte fietspaden op drukke fietsroutes daar waar de ruimte het toelaat.

 • Tips tegen fietsdiefstal

  Fiets gestolen? Doe aangifte! Hoe voorkom ik dat mijn fiets wordt gestolen? Hoe beveilig ik mijn fiets? Lees verder.

 • Fietsbeleidplan

  pdf, 8MB

  Het fietsbeleidsplan heeft als doel het autogebruik in de stad op korte termijn te verminderen, het fietsgebruik te stimuleren en het aantal verkeerslachtoffers onder fietsers te reduceren. Het beleidsplan dat is vastgesteld voor de periode 2009-2015 is ook de komende jaren nog van kracht.

Uitgelicht