Parkeerabonnement

Werken

Werkt u in het centrum van Sittard of Geleen en gaat u met de auto naar uw werk? Dan kunt u uw auto het voordeligst parkeren aan de rand van de stad.  

Kantoorurenabonnement

Wilt u uw auto in de stadscentra zelf parkeren, dan is een kantoorurenabonnement mogelijk interessant voor u. Met zo'n abonnement kunt u uw auto parkeren van maandag tot en met vrijdag van 07.00 tot 18.00 uur. Een kantoorurenabonnement wordt afgegeven voor een heel kwartaal. De prijs is afhankelijk van het uurtarief op de desbetreffende parkeerplek. Op de parkeerkaart kunnen 3 kentekens worden vermeld. Deeltijdwerkers en carpoolers kunnen dus samen één abonnement nemen.

Als er voor een parkeergarage of -terrein meer aanvragen zijn dan het aantal beschikbare plaatsen voor kantoorurenabonnementen, wordt er een wachtlijst ingesteld.

Tussentijds opzeggen van een abonnement, bijvoorbeeld in verband met vakantieperiodes of ziekte, kan er dan toe leiden dat u op de wachtlijst wordt geplaatst.

Dagabonnement

Wilt u uw auto buiten kantooruren in de stadscentra parkeren, dan biedt een dagabonnement wellicht uitkomst. Met zo'n abonnement kunt u uw auto parkeren tijdens alle uren dat er betaald parkeren geldt. De prijs is afhankelijk van het uurtarief op de desbetreffende parkeerplek

Ook voor dagabonnementen geldt dat er gewerkt wordt met wachtlijsten als er voor een parkeergarage of -terrein meer aanvragen zijn dan het aantal beschikbare plaatsen. En ook hier kan tussentijds opzeggen van het abonnement leiden tot plaatsing op een wachtlijst.


Wonen

Als inwoner van Sittard-Geleen kunt u ook behoefte hebben aan een parkeerabonnement. Bijvoorbeeld omdat u niet in aanmerking komt voor een bewonersvergunning.

Voor een aantal locaties is het mogelijk een etmaalabonnement aan te vragen.

Voorwaarden

Voor het gebruik van een parkeerabonnement gelden algemene voorwaarden.

Kosten

Tarieven 2019

Per 1 januari 2019 wijzigen de tarieven voor parkeerabonnementen. De gemeenteraad heeft op 14 november de begroting 2019 goedgekeurd en tevens een pakket aan bezuinigingsmaatregelen genomen. Een van de maatregelen gaat over de parkeertarieven: die gaan per 1 januari omhoog. 

 

Type abonnement:

Parkeergarage Straat/terrein

Tarief per maand:

Tarief per jaar:

Kantoorurenvergunning
(geldig ma-vr 09.00 - 19.00 uur)

terreinen vooraf betaald parkeren

€ 43,50

 € 522,00

Stadssporthal

 € 31,00

 € 372,00

Kantoorurenabonnement
(geldig ma-vr 07.00 - 19.00 uur)

Groenstraat

 € 36,25

 € 435,00

Hub Dassenplein Odaparking                 P-T* Steenweg

 € 43,50

 € 522,00

Winkelurenvergunning (geldig gedurende de betaald parkeertijden)

terreinen vooraf betaald parkeren

 € 61,00

 € 732,00

Winkeluren abonnement (geldig ma-za 07.00-19.00; koopavond tot 22.00; koopzondag 12.00-18.00)

Groenstraat

 € 50,00

 € 600,00

Hub Dassenplein Odaparking                 P-T Steenweg

 € 61,00

 € 732,00

Etmaalabonnement
(geldig gedurende 24 uur per dag, 7 dagen per week)

Groenstraat

 € 75,00

 € 900,00

Hub Dassenplein Odaparking

 € 88,75

 € 1.065,00

 

Aanvraag

Aanvraagformulier instelling / bedrijf - Als bedrijf een abonnement aanvragen voor uw medewerker(s)

Aanvraagformulier bewoner / medewerker - Voor particulieren (factuur gaat naar uw thuisadres)

 

Aanvragen abonnement

U kunt - op afspraak - terecht in de Stadswinkel Sittard-Geleen.

 

Opzeggen

Uw abonnement kunt u op elk moment schriftelijk of via parkeerservice@sittard-geleen.nl opzeggen, maar loopt altijd tot en met de laatste dag van de maand waarin u opzegt. Het vignet (en indien van toepassing de bijbehorende slagboompas) moet binnen 5 dagen na de opzegdatum ingeleverd worden.

 

Kentekenwijziging

Indien het kenteken van de auto waarvoor u een abonnement hebt, wijzigt, kunt u een nieuw vignet aanvragen. Dat kan direct worden afgehandeld aan de balie vergunningen. De kosten dienen direct betaald te worden (alleen pinnen).

U kunt - op afspraak - terecht in de Stadswinkel Sittard-Geleen.