Parkeren voor bewoners; vergunning

Wat is het verschil?

 • Een schilvergunning is van toepassing in een gebied met vergunningparkeren buiten het centrum. De voorwaarden kunt u lezen op het aanvraagformulier, tevens kunt u op het aanvraagformulier lezen of in uw straat vergunningparkeren van toepassing is;
   
 • Een centrumvergunning is van toepassing in het centrum van Sittard of Geleen. Voor beide centra is er een apart aanvraagformulier.
   
 • Een bewonersabonnement kunt u aanvragen in Sittard (bovendek parkeerdek de Wieër) of Geleen (parkeergarage Groenstraat).

Voorwaarden

Om voor een centrumvergunning of schilvergunning (afhankelijk van het gebied) in aanmerking te komen, moet u:

 • (Afhankelijk van het adres) Geen parkeergelegenheid hebben op eigen terrein
 • In het bezit zijn van een auto
 • Het kenteken op uw naam en woonadres geregistreerd staan
 • Wonen in een gebied van vergunninghouders of betaald parkeren.
 • Combi-parkeerlocaties: op sommige locaties waar betaald parkeren is mag u tevens parkeren met een bewonersvergunning. Lees hier meer over op welke locaties

Afhankelijk van het adres worden één of meerdere vergunningen verleend. Er zijn maximaal 3 kentekens mogelijk per vergunning.

Lees ook de algemene voorwaarden voor bewonersparkeren.

Bijzonderheden

Regelgeving

Aanwijzingsbesluit betaald- en vergunninghoudersparkeren 2014.

Aanvraag

Aanvragen

Afspraak
U kunt - op afspraak - terecht in de Stadswinkel Sittard-Geleen.

Verlengen
Als u de parkeervergunning niet opzegt, wordt deze automatisch verlengd per 1 januari van het nieuwe jaar. Wij sturen de nieuwe vergunning per post. U hoeft hiervoor niet naar de stadswinkel te komen.

Opzeggen
Uw vergunning kunt u op elk moment schriftelijk of via parkeerservice@sittard-geleen.nl opzeggen. Een centrum- schil of bezoekersvergunning is geldig voor een lopend kalenderjaar. U kunt wel eerder opzeggen, maar er vindt geen restitutie van leges plaats. Zegt u een bewonersabonnement op voor 1 juli van dat jaar dan betaalt u de helft van het jaarbedrag. Het vignet (en indien van toepassing de bijbehorende slagboompas) moet binnen 5 dagen na de opzegdatum ingeleverd worden.

Indien het vignet en evt. slagboompas niet retour wordt gestuurd, wordt € 75,00 in rekening gebracht.

Verloren
Bent u uw bewonersvergunning kwijt en u wilt een nieuw exemplaar? Dan wordt een bedrag van € 75,00 in rekening gebracht.

 

 

Uitgelicht