Stembureauleden gezocht

Op woensdag 17 maart 2021 wordt de Tweede Kamerverkiezing gehouden. Vanwege de coronamaatregelen zijn er extra mensen nodig op de stembureaus.

Stembureauleden

Gemeente Sittard-Geleen zoekt stembureauleden vanaf 18 jaar die stressbestendig, enthousiast en behulpzaam zijn. U moet zelf kiesgerechtigd zijn voor een Tweede Kamerverkiezing.
Ook moet u bereid zijn een e-learning te volgen en slagen voor het examen.

Aanmelden

Wat verwachten wij van u

Stembureauleden werken op de dag van de verkiezing vanaf 06.45 uur totdat alle stemmen (handmatig) geteld zijn. Soms kan dat tot na middernacht duren.
U bent samen met de andere stembureauleden verantwoordelijk voor één van de stembureaus in de gemeente Sittard-Geleen. 

Corona

De verkiezing wordt coronaproof georganiseerd. Gezondheid staat voorop. Mocht u tot een risicogroep behoren, bedenk u dan goed of u zich wilt aanmelden. Er komen natuurlijk die dag veel mensen in het stembureau. De gemeente Sittard-Geleen zorgt voor veilig ingerichte stembureaus.

Wat bieden wij u

Een stembureau heeft 5 leden. U krijgt die dag voldoende tijd om te pauzeren. De gemeente Sittard-Geleen zorgt voor een lunchpakket.
Voor de werkzaamheden krijgt u een vergoeding van €155,-. U bent verplicht dit op te geven bij de belastingdienst en/of uitkeringsinstantie.