Extra's bij laag inkomen

Heeft u een laag inkomen? En heeft u ergens hulp bij nodig? Dan kunnen de gemeente en andere organisaties in de stad u helpen. Niet alleen met geld, maar ook met gratis advies, hulp en activiteiten.

Kansen voor alle kinderen

U kunt voor uw kinderen van 0 t/m 18 jaar een bijdrage krijgen voor schoolkosten, sociale activiteiten cultuur- en sportactiviteiten.

Bijzondere bijstand

Met bijzondere bijstand kunt u onverwachte en bijzondere hoge kosten betalen. Bijvoorbeeld als u ineens een advocaat nodig heeft. U kunt bijzondere bijstand aanvragen als uw inkomen te laag is om dit zelf te kunnen betalen.

Individuele inkomenstoeslag

Heeft u vijf jaar of langer een bijstandsuitkering of een inkomen op bijstandsniveau? Dan komt u misschien in aanmerking voor de individuele inkomenstoeslag. Dit is een extra geldbedrag voor inwoners van onze gemeente die geen AOW ontvangen. U bepaalt zelf waar u het geld aan uitgeeft.

Tegemoetkoming zorgkosten

Bent u chronisch ziek of heeft u een handicap? En heeft u dit jaar hoge zorgkosten die niet zijn vergoed? Dan kunt u misschien een eenmalige tegemoetkoming in uw zorgkosten aanvragen. Dit is een bedrag van € 150,00.

Zorgverzekeringspakket

De gemeente vindt uw gezondheid belangrijk. Daarbij hoort een goede zorgverzekering. Samen met VGZ heeft de gemeente een zorgverzekering samengesteld, speciaal voor inwoners met een inkomen tot 150% van de bijstandsnorm. Deze zorgverzekering heet het VGZ Zuid-Limburgpakket. Dit is een basisverzekering met een aanvullende zorgverzekering.

BeneFitspas Sittard-Geleen

Met de BeneFitspas Sittard-Geleen krijgt u korting bij ruim 200 bedrijven. Bijvoorbeeld korting bij diverse winkels. Bent u slecht ter been? U kunt de kapper, pedicure en boodschappen aan huis laten komen met de BeneFitspas. Kijk hier voor een overzicht van alle bedrijven waar u korting krijgt: www.bene-fits.nl.