Vrijwilligerswerk

Heeft u interesse in werkervaring, een zinvolle dagbesteding, een handje te helpen, nieuwe contacten op te doen en uw horizon te verbreden? Misschien vindt u iets bij de vacatures van de Vrijwilligerscentrale-WM.

Een greep uit het vacatureaanbod:

  • Vindt u het leuk om op dinsdagmiddag senioren te helpen bij het internetten en e-mailen in Born?

  • Pergamijn zoekt vrijwilligers die ongeveer 6 keer per jaar kunnen helpen bij creatieve workshops.

  • De Heemkundevereniging Geleen zoekt iemand voor het digitaliseren/fotograferen en registreren van foto’s en voorwerpen van Geleen.  

  • Stichting HiP (Hulp in Praktijk) zoekt een helpdeskmedewerker die de hulpvraag aanneemt en contact tussen hulpaanbieder en hulpvrager legt.

  • Binnenkort gaat Buurtbemiddeling Westelijke Mijnstreek van start. U wordt getraind om  te bemiddelen bij conflicten.

  • Buitenlucht doet goed! Wilt u samen met cliënten van Vivantes een wandelingetje maken?

 

Heeft u interesse in één van deze vrijwilligersplekken of wilt u meer informatie? Voor het uitgebreide vacatureaanbod of voor meer informatie gaat u naar www.vrijwilligerscentrale-wm.nl.

Heeft u behoefte aan begeleiding hierbij? Bel dan met Sandra Logister of Khaleda Zamani, Participatiecoaches vrijwilligerswerk tel. 046-4777130 of mail naar participatiehuis@sittard-geleen.nl.

 

VluchtelingenWerk heeft verschillende vrijwilligersfuncties waarbij u iets voor een ander kunt betekenen.

  • Taalcoach: een taalcoach helpt de vluchteling bij het leren van het Nederlands door samen te oefenen bij het spreken. Dit kan thuis zijn, in de winkel of bijvoorbeeld in de bibliotheek. Iets voor u?
  • Maatschappelijk begeleider: als maatschappelijk begeleider helpt u vluchtelingen op het gebied van financiën, huisvesting en gezondheidszorg. U maakt ze wegwijs zodat ze uiteindelijk zelfstandig en onafhankelijk kunnen werken aan een goede start en toekomst in Nederland.

Bent u iemand die het overzicht kan bewaken, initiatief neemt en anderen daarbij kunt helpen? Dan zoeken we u! 

Wilt u vrijwilliger bij VluchtelingenWerk zijn en ondertussen uzelf verder ontwikkelen? Neem dan contact op met Ruud Peeters, Teamleider VluchtelingenWerk Zuid Nederland (Sittard-Geleen, Stein en Beek)

Via e-mail: rpeeters@vluchtelingenwerk.nl of telefonisch 046 4110111.