Werkplaats Financiën

De Werkplaats Financiën is een open inloopcentrum voor mensen met financiële problemen of die daar in dreigen te raken.
U krijgt hier informatie, advies of ondersteuning van mensen die uit eigen ervaring weten wat financiële problemen betekenen.
U kunt er een kop koffie drinken of praatje maken zonder verplichtingen. U kunt er helemaal anoniem blijven.

De Werkplaats Financiën helpt u verder met regelingen zoals kwijtschelding, verwijzing naar voorzieningen en informatie over mogelijkheden. De aanpak van de Werkplaats gaat er van uit dat mensen zelf veel kunnen en niet afhankelijk hoeven te zijn van instanties. Zo worden er ook adviezen gegeven over het omgaan met geld.

Contact met andere instanties

Als blijkt dat professionele hulp nodig of wenselijk is, helpt de Werkplaats Financiën u met het leggen van contacten. Dat kan zijn met de Kredietbank, Partners in Welzijn, hulp bij thuisadministratie of andere instanties. Hiermee wordt overlegd en nauw samen gewerkt.

 

Gratis hulpverlening

Gebruik maken van de Werkplaats Financiën is gratis. U wordt direct geholpen door ervaren vrijwilligers die weten wat het betekent om met vragen te zitten. Er is geen wachtlijst, er zijn geen lastige formulieren en uw privacy is gegarandeerd.

 

Waar?

U vindt de Werkplaats Financiën in de oude Mavo Het Land van Gulick aan de Engelenkampstraat 25 in Sittard. U kunt hier vrij binnenlopen op dinsdag van 09.00-12.00.

Er is nu ook een inloopmogelijkheid in Geleen: op maandagochtend van 9.00 tot 12.30 uur en maandagavond van 19.00 tot 21.00 uur kunt u terecht bij de Werkplaats in de Volksuniversiteit in de Geenstraat 32A.

U kunt ook een afspraak maken, via e-mail (WPFSittard@gmail.com)  of per telefoon 06-13443371. Zie ook www.wpfinancien.nl.