Afval ophalen aan huis

In deze gemeente haalt RWM het afval op. U kunt gratis een aanhangwagen lenen om zelf afval naar het milieupark te brengen. Tegen betaling kunt u ook afval laten ophalen door de gemeente.

Woont u in een flat of appartementenblok, dan brengt u uw afval naar een ondergrondse container.
GFT- en restafval wordt elke twee weken opgehaald, PMD en papier elke maand.
De data waarop afval wordt opgehaald bij uw adres vindt u in de afvalkalender.

Afval aanbieden

Zet uw bak voor 7 uur 's ochtends aan de straat. Zorg dat de ophaaldienst makkelijk bij uw bak kan. En doe de klep goed dicht.
Past niet alle afval in de bak? Zet geen losse zakken naast de bak. Breng in dat geval overig afval naar het milieupark. Vaak is dit gratis.
De grijze bak is voor restafval. De groene bak is voor gft-afval.

Kosten

Voor informatie over afvalstoffenheffing kijkt u op de website van BsGW.

Soort Kosten
Restafval € 0,26 per kilo en € 0,80 per keer dat u de bak buiten zet
GFT-afval € 0,10 per kilo
Afval laten ophalen door de gemeente € 47,20 voorrijkosten, en een bedrag afhankelijk van de soort en hoeveelheid afval 

Afval laten ophalen

Grof afval dat niet in uw afvalbak past kunt u tegen betaling laten ophalen door de gemeente, als u het zelf niet naar het milieupark kunt brengen. Bel hiervoor naar 14-046. Een medewerker van de gemeente neemt uw gegevens op. U wordt teruggebeld door RWM om een afspraak te maken.

Afvalkalender

U ontvangt elk jaar een afvalkalender met de data waarop het afval op uw adres wordt opgehaald. De data verschillen per adres. Bent u hem kwijt? Dan kunt u uw afvalkalender online bekijken.

Afval scheiden

Is het plastic, papier, of restafval? Op de website van RWM kunt u makkelijk nakijken hoe u uw afval moet scheiden, en waar u het kwijt kunt.

PMD afval

PMD staat voor plastic, metaal en drankkartons. Met de speciale pmd zakken kunt u dit afval makkelijk scheiden waardoor het gerecycled kan worden. Meer informatie over het recyclen leest u op www.plasticheroes.nl
Deze PMD zakken zijn verkrijgbaar bij de Stadswinkel, de milieuparken en de meeste supermarkten bij u in de buurt.

Papier

Papier wordt een keer per maand opgehaald. Bundel het papier door het bijvoorbeeld in een kartonnen doos aan te bieden. Gebruik geen plastic, tape of ijzerdraad om het papier te bundelen.

Afval niet opgehaald

Wanneer het afval niet is opgehaald kunt u dit melden bij de gemeente.