Bladafval / Bladvegen

Vanaf 15 oktober starten we met vegen en het opruimen van de bladeren. In de week van 24 september worden de bladkorven geplaatst op de locaties waar ze het meest nodig zijn. Gelukkig laten niet alle bomen op hetzelfde moment hun bladeren vallen. Dat is afhankelijk van de boomsoort en de temperatuur. Ook bij het vegen wordt gekeken waar dit het meest nodig is. Dat is op plekken waar het bladafval voor onveilige situaties zorgt. Bijvoorbeeld op de fietspaden. Want veel bladafval op straat zorgt voor gladheid op de wegen en op de fietspaden. Past u goed op in het verkeer?

Wanneer wordt geveegd?

Op deze pagina én op de Facebook-pagina van ‘De Tuinman’, kunt u vanaf 15 oktober elke week zien of uw straat of buurt aan de beurt is. Dan kunt u het bladafval in de goot vegen. Bij nat weer duurt het bladblazen en vegen helaas langer en kunnen we niet garanderen dat we in één week het hele schema kunnen afmaken. Dat wordt in de daaropvolgende week dan opgepakt. Aan het einde van het seizoen zijn alle bladeren weer opgeruimd.

Bladkorf nodig?

U mag ook meedenken over de plekken van de bladkorven. Vindt u dat in uw buurt een bladkorf nodig is, neem dan contact op met de gemeente via 14 046. Er is een beperkte hoeveelheid bladkorven voorradig. We kunnen dus niet aan ieders wens voldoen.

Nog even dit!

De bladkorven zijn bedoeld voor de bladeren. Takken en tuinafval horen er niet in thuis. Want van de bladeren in de bladkorven wordt compost gemaakt. Dat lukt niet meer als de bladkorven vervuild worden met takken of ander (tuin)afval. En we kunnen niet elke bladkorf sorteren. Daarom kunt u takken en tuinafval het hele jaar door GRATIS inleveren bij de milieuparken. De openingstijden van onze milieuparken kunt u hier vinden.

Info en vragen

Via 14 046

 

 

 

 

 
   
   
   
   
   
   
   
   

 

Uitgelicht