Energiecoaches

Wij leiden vrijwilligers op tot energiecoach. Energiecoaches komen persoonlijk bij u thuis langs en geven u advies op maat. Tijdens het bezoek neemt de energiecoach een tas met gratis energiebesparende producten mee. Alle inwoners van onze gemeente (huurder of woningeigenaar) kunnen zich aanmelden voor een bezoek van een energiecoach.

Wilt u een energiecoach aanvragen? Stuur een mail naar energiecoach@sittard-geleen.nl. Vermeld daarbij uw naam, adres en telefoonnummer. Laat ons ook weten of u huurder of woningeigenaar bent.

Let op:
Woningcorporatie Wonen Limburg heeft eigen energiecoaches. Bent u huurder van Wonen Limburg en wilt u graag advies over het verduurzamen van uw woning? Stuur dan een e-mail naar energiecoach@wonenlimburg.nl

Bent u huurder van ZOwonen? Dan kunt u zich aanmelden voor een persoonlijk bezoek van een energiecoach via de website van ZOwonen.

Word zelf energiecoach!

Wordt u blij van minder energie verbruiken en wilt u anderen hierbij helpen? Meld u aan en start met een opleiding tot energiecoach.

Wat doet een energiecoach?

Als energiecoach zet u zich in voor energiezuinig wonen.Als energiecoach werkt u samen in een team en helpt u inwoners op weg om energiezuinig te wonen. Dat doet u samen met een team van andere energiecoaches. Dat kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld via een inloopspreekuur of via gesprekken aan de keukentafel bij inwoners thuis. U geeft dan informatie en tips over energiebesparing. Uiteraard krijgt u van tevoren een training van het Regionaal Energieloket, een partner waarmee wij veel samenwerken. 

Wat krijgt u?

  • een veelzijdige training voor energiecoaches
  • veel vrijheid om eigen invulling te geven aan uw activiteiten
  • een tas met energiebesparende producten waarover u iets kunt vertellen en kunt aanbieden of plaatsen tijdens de huisbezoeken (o.a. radiatorfolie en tochtstrips)
  • een bedankje in de vorm van een energiebesparend product voor uw eigen huis
  • een vrijwilligersvergoeding

Wat vragen we?

  • minstens 4 uur per maand beschikbaarheid
  • interesse in energiezuinig wonen en enige ervaring met energiebesparing
  • zelfstandig werken, bijvoorbeeld met plannen en afspraken opvolgen
  • het leuk vinden om uzelf te ontwikkelen, door training en in de praktijk
  • enige ervaring met energie besparen vanuit uw werk of gewoon door het zelf thuis te doen.

Enthousiast geworden?

Wilt u meer weten of heeft u interesse om energiecoach te worden? Stuur dan een email met uw motivatie, uw telefoonnummer en e-mailadres naar energiecoach@sittard-geleen.nl.