Aansluiting Rijksweg Zuid Geleen en de Prins Mauritslaan in Beek op de A76, viaduct en af- en toeritten A76

De aansluiting van de Rijksweg Zuid in (Sittard-)Geleen en de Prins Mauritslaan in Beek op de A76, het viaduct én de af- en toeritten naar de A76 krijgen nieuw asfalt en deels een nieuwe weginrichting. Het werk is een samenwerking van de gemeente Sittard-Geleen, de gemeente Beek en Rijkswaterstaat.

Planning

De werkzaamheden starten op vrijdag 17 juli om 21.00 uur en zijn naar verwachting klaar op zaterdag 15 augustus. Er wordt in de zomervakantie en alleen ’s avonds na 21.00 uur en ‘s nachts gewerkt.

Bereikbaarheid

Het viaduct van (Sittard-)Geleen naar Neerbeek/Beek is tijdens de werkzaamheden altijd in beide richtingen open. Soms wordt het verkeer wel over de andere rijbaan geleid. De toe- en afritten naar de A76 zijn in beide richtingen afgesloten tijdens de werkzaamheden. Het verkeer op en naar de A76 wordt omgeleid met gele omleidingsborden.

De aansluiting van de Rijksweg Zuid in (Sittard-)Geleen en de Prins Mauritslaan in Beek op de A76 is een druk verkeerspunt. Het asfalt is in slechte staat en de huidige inrichting kan de verkeersdrukte niet goed aan. Daarom wordt het knooppunt opgeknapt en de doorstroom van het verkeer verbeterd. Hiermee wordt ook de veiligheid op dit drukke kruispunt verbeterd.

Wat gaan we doen?

• Nieuwe verkeerslichten plaatsen;
  • Nieuw asfalt aanbrengen;
  • Een extra opstelbaan maken bij de verkeerslichten voor verkeer vanaf Geleen richting Heerlen;
  • Een extra rijbaan aanleggen op de toerit naar de A76 richting Heerlen.

Uitvoerder

Strukton Civiel Zuid b.v.

Contactpersoon voor info en vragen

Heeft u vragen of klachten over de werkzaamheden, neem dan contact op met omgevingsmanager Ruben Herregodts. U kunt hem bereiken via contact-A76@strukton.com of via de chatfunctie in de Bouwapp.

BouwApp

Kent u de BouwApp al? Daarmee blijft u op de hoogte van werkzaamheden. U kunt de app downloaden in de App– of Playstore. Hij heeft een geel helmpje! In de app kunt u dit project als favoriet toevoegen en kunt u aangeven dat u door middel van pushberichten over dit werk geïnformeerd wil worden.