Everstraat en Veeweg, Einighausen

De riolering in de Everstraat en de Veeweg moet vernieuwd worden. We leggen een gescheiden riolering aan, één voor vuil water en één voor regenwater. De inrichting van deze straten krijgt daarna een opknapbeurt. De werkzaamheden starten op 22 augustus.

Planning

De werkzaamheden zijn gestart op 22 augustus. Er wordt in diverse fases gewerkt, de fases 1 en 2 duren naar verwachting 6 weken. Maar dit is altijd afhankelijk van het weer en van onvoorziene omstandigheden. De omwonenden zijn per brief geïnformeerd. 

Fase 1

In fase 1, vanaf 22 augustus, wordt gewerkt aan de riolering in de Veeweg, aan de zijde van Limbricht. Het is niet meer mogelijk om de Everstraat te bereiken via de Veeweg. De Everstraat is tijdelijk bereikbaar via de Stroetlingsweg, Concordiastraat, Heistraat of de Brandstraat. Voor de bewoners wordt een tijdelijke parkeervoorziening gemaakt. 

Fase 2

In fase 2 wordt een waterbuffer aangelegd.

Fase 3

In fase 3, vanaf 5 september, wordt gewerkt aan de riolering in de Everstraat. Fase 3 duurt naar verwachting ongeveer 3 weken.

Fase 4

In fase 4, vanaf 21 september, wordt gewerkt aan de riolering in de Everstraat vanaf de Stroetlingsweg tot aan de Leeuwerik. Fase 4 duurt naar verwachting ongeveer 3 weken.

Fase 5

In fase 5, vanaf 26 september, wordt gewerkt aan de riolering in de Everstraat vanaf het Reemveld tot aan de Concordiastraat. Fase 5 duurt naar verwachting ongeveer 4 weken.

Uitvoerder

BLM Wegenbouw b.v.

Info en vragen

Voor reacties, opmerkingen, info en vragen neem contact op met de omgevingsmanager van BLM Wegebouw, Nona Hendrix via telefoonnummer 06-58984170 of via n.hendrix@blmwegenbouw.nl. Of neem contact op met gemeentelijk projectleider Jeroen Verdonschot via jeroen.verdonschot@sittard-geleen.nl of via telefoonnummer 14 046.