Graetheide, Born

In Graetheide is wateroverlast bij zware regenbuien. Daarom vervangen we het riool door een gescheiden riool: 1 voor vuil water en 1 voor regenwater. Er wordt een nieuwe ondergrondse opslag voor regenwater aangelegd en de huidige ondergrondse opslag voor regenwater wordt verbeterd. De weg krijgt een nieuwe inrichting met meer veiligheid voor het verkeer. We maken de weg smaller, leggen verhoogde stoepen aan en we plaatsen meer verlichting.

Het project loopt van de Schutterskampweg tot aan de Oude Baan. Het ontwerp voor de nieuwe inrichting is in overleg met de bewoners gemaakt. De aannemer informeert de bewoners per brief over de werkzaamheden en de fases.

Planning

Vanaf maandag 4 september is de Schutterskampweg én de kruising met de Oude Postbaan in Graetheide afgesloten. We vernieuwen het asfalt en maken aan 1 kant van de weg een stoep. De putten in de straat, de kolken, worden vervangen. De kruising met de Oude Postbaan wordt verhoogd, daarmee verlagen we de snelheid van het verkeer. We vernieuwen ook de lijnen voor het verkeer op de weg. De bermen worden ingezaaid met gras. Na 29 september is de Schutterskampweg weer open.

Het verkeer wordt omgeleid met gele omleidingsborden. Dit zijn de omleidingen vanaf 4 september tot en met 29 september:

Vanuit Urmond kunt u via Nattenhoven – Obbicht - Born, Graetheide bereiken:

g1

Vanuit Limbricht en Guttecoven kunt u via Born, Graetheide bereiken:

g2

Vanuit Obbicht kunt u via Born, Graetheide bereiken:

g3

Dit is de omleiding in de fases 1 tot en met 13

 

g4

Klik op de afbeelding om deze in groter formaat te bekijken.

De werkzaamheden zijn in november 2022 gestart en zijn in 14 fases verdeeld. We verwachten dat de werkzaamheden in oktober klaar zijn. Dit hangt altijd af van het weer en van onverwachte situaties.

Op dit plaatje staat de verdeling van de werkzaamheden in 14 fases:

g5

Klik op de afbeelding om deze in groter formaat te bekijken.

Presentatie en definitief ontwerp

Bekijk de presentatie van de bewonersavond met het definitief ontwerp en impressiebeelden.

Contactpersoon voor info en vragen 

Als u vragen heeft kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met omgevingsmanager, Ben Schols, via telefoonnummer 06 - 15 68 15 52 of via het e-mailadres bschols@mourik.com. In geval van een calamiteit is hij 24/7 telefonisch bereikbaar.

 

Dit project is een mooi voorbeeld van beginspraak, de wijze waarop uw gemeente met zijn inwoners in gesprek gaat. Voordat we starten met een ontwerp halen wij eerst informatie op bij omwonenden en belanghebbenden. Dit noemen we beginspraak. Vervolgens gaan we dan aan de slag met het ontwerp en het maken van plannen op basis van de input. De conceptplannen leggen wij voor aan de inwoners om te toetsen of hun wensen voldoende zijn vertaald naar een ontwerp. Ervaring leert inmiddels dat dit leidt tot breed gedragen plannen en meer tevredenheid bij onze inwoners.