Graetheide, Born

In Graetheide is wateroverlast bij zware regenbuien. Het riool wordt daarom vervangen door een gescheiden riool: 1 voor vuil water en 1 voor regenwater. Er wordt een nieuwe ondergrondse opslag voor regenwater aangelegd en de huidige ondergrondse opslag voor regenwater wordt verbeterd. De weg krijgt een nieuwe inrichting met meer veiligheid voor het verkeer.

Het project loopt van de Schutterskampweg tot aan de Oude Baan. Het ontwerp is in overleg met de bewoners gemaakt. De aannemer informeert de bewoners per brief over de werkzaamheden en de fases.

Planning

De werkzaamheden zijn in 14 fases verdeeld. Op de afbeelding is de bijgewerkte fasering afgebeeld. In deze fases is rekening gehouden met het OLS dat in juli plaatsvindt. We verwachten dat de werkzaamheden in oktober klaar zijn. 

Faseringstekening-Graetheide-Born-3
Klik op de afbeelding om deze in groter formaat te bekijken.

Presentatie en definitief ontwerp

Bekijk de presentatie van de bewonersavond van 8 november met het definitief ontwerp en impressiebeelden.

Omleidingen

Het verkeer wordt omgeleid.

Omleiding in de fases 1 tot en met 13

Afbeelding van de omleiding fase 1-14
Klik op de afbeelding om deze in groter formaat te bekijken.

Omleiding in de fase 14

Afbeelding van de omleiding fase 15
Klik op de afbeelding om deze in groter formaat te bekijken.

Contactpersoon voor info en vragen 

Als u vragen heeft kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met omgevingsmanager, Ben Schols, via telefoonnummer 06 - 15 68 15 52 of via het e-mailadres bschols@mourik.com. In geval van een calamiteit is hij 24/7 telefonisch bereikbaar.

 

Dit project is een mooi voorbeeld van beginspraak, de wijze waarop uw gemeente met zijn inwoners in gesprek gaat. Voordat we starten met een ontwerp halen wij eerst informatie op bij omwonenden en belanghebbenden. Dit noemen we beginspraak. Vervolgens gaan we dan aan de slag met het ontwerp en het maken van plannen op basis van de input. De conceptplannen leggen wij voor aan de inwoners om te toetsen of hun wensen voldoende zijn vertaald naar een ontwerp. Ervaring leert inmiddels dat dit leidt tot breed gedragen plannen en meer tevredenheid bij onze inwoners.