Heistraat en Mauritsweg, Einighausen

De Brandstraat en het plein voor de kerk in Einighausen kampten al geruime tijd met wateroverlast tijdens hevige regenbuien. Om deze reden is de riolering vernieuwd in de Mauritsweg vanaf de Urmonderbaan en de Heistraat tot voorbij de Pastoor Bastinstraat.

Tevens is de weg en een deel van het grasveldje direct naast de kerk opnieuw ingericht. Het hele werkgebied, van de Urmonderbaan tot voorbij de Pastoor Bastinstraat, is in 5 deelgebieden ingedeeld. Met de bewoners en ondernemers van deze deelgebieden zijn de ontwerpen samengesteld. Inmiddels is naast de kerk een buffer aangelegd om overtollig regenwater tijdelijk in op te vangen tijdens zware buien. Deze voorziening gaat pas werken als het nieuwe riool in de weg helemaal klaar is.

Planning

De werkzaamheden naderen hun voltooiing. Binnenkort worden de asfaltdeklagen en de wegmarkeringen aangebracht. Daarna is het klaar. Helaas kunnen de geplande asfalteringswerkzaamheden van 6 april tot en met 13 april niet doorgaan. Het is te koud en te nat om de asfaltdeklaag aan te kunnen brengen. De inwoners zijn per brief geïnformeerd.

Info en vragen

Als u vragen heeft neem dan contact met ons op via einighausen@bam.com of met omgevingsmanager Marcel Vrancken via marcel.vrancken@rhdhv.com of via telefoonnummer 06-29429816. Aannemer Bam heeft ook een Facebookpagina over dit project. 

  • Bekijk onderstaand een filmpje over het aanleggen van de waterbergingskelder