Heistraat en Mauritsweg, Einighausen

De Brandstraat en het plein voor de kerk in Einighausen kampen al geruime tijd met wateroverlast tijdens hevige regenbuien. Om deze reden wordt de riolering vernieuwd in de Mauritsweg vanaf de Urmonderbaan en de Heistraat tot voorbij de Pastoor Bastinstraat.

Tevens wordt de weg en een deel van het grasveldje direct naast de kerk opnieuw ingericht. Het hele werkgebied, van de Urmonderbaan tot voorbij de Pastoor Bastinstraat, is in 5 deelgebieden ingedeeld. Met de bewoners en ondernemers van deze deelgebieden zijn de ontwerpen samengesteld. Inmiddels is naast de kerk een buffer aangelegd om overtollig regenwater tijdelijk in op te vangen tijdens zware buien. Deze voorziening gaat pas werken als het nieuwe riool in de weg is aangelegd.

Planning

Op donderdag 7 mei zijn de werkzaamheden gestart. Op 7 juli starten de werkzaamheden op de kruising Heistraat – Concordiastraat. De kruising is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De werkzaamheden duren naar verwachting tot en met 24 juli. In de bouwvak-vakantie ligt het werk stil en is de Heiweg open voor verkeer. Op 17 augustus starten de werkzaamheden weer.

Voorlopige fasering van de werkzaamheden

Fase 1

Heistraat vanaf de kerk tot aan de kruising Concordiastraat
Uitvoering begin mei t/m 24 juli.

Fase 2

Heistraat vanaf kruising Concordiastraat tot en met kruising Theresiastraat
Uitvoering eind mei t/m half september

Fase 3

Heistraat na kruising Theresiastraat tot rotonde Bergerweg
Uitvoering eind augustus t/m begin oktober

Fase 4

Rotonde Bergerweg en Mauritsweg tot Urmonderbaan
Uitvoering half september t/m begin november

Contact

Als u vragen heeft neem dan contact met ons op via einighausen@bam.com of met omgevingsmanager Marcel Vrancken via marcel.vrancken@rhdhv.com of via telefoonnummer 06-29429816. Aannemer Bam heeft ook een Facebookpagina over dit project. 

  • Bekijk onderstaand een filmpje over het aanleggen van de waterbergingskelder