Heistraat en Mauritsweg, Einighausen

De Brandstraat en het plein voor de kerk in Einighausen kampen al geruime tijd met wateroverlast tijdens hevige regenbuien. Om deze reden wordt de riolering vernieuwd in de Mauritsweg vanaf de Urmonderbaan en de Heistraat tot voorbij de Pastoor Bastinstraat.

Tevens wordt de weg en een deel van het grasveldje direct naast de kerk opnieuw ingericht. Het hele werkgebied, van de Urmonderbaan tot voorbij de Pastoor Bastinstraat, is in 5 deelgebieden ingedeeld. Met de bewoners en ondernemers van deze deelgebieden zijn de ontwerpen samengesteld. Inmiddels is naast de kerk een buffer aangelegd om overtollig regenwater tijdelijk in op te vangen tijdens zware buien. Deze voorziening gaat pas werken als het nieuwe riool in de weg is aangelegd.

Planning

Op donderdag 7 mei zijn de werkzaamheden gestart.

Voorlopige fasering van de werkzaamheden:

Fase 1: KLAAR

Heistraat vanaf de kerk tot aan de kruising Concordiastraat: Werkzaamheden zijn afgerond, in het voorjaar volgt nog de asfaltdeklaag, de rode deklaag op de fietspaden en de wegmarkeringen.

Fase 2: KLAAR

Heistraat vanaf kruising Concordiastraat tot en met kruising Theresiastraat: Werkzaamheden zijn afgerond, in het voorjaar volgt nog de asfaltdeklaag, de rode deklaag op de fietspaden en de wegmarkeringen.

Fase 3

Heistraat na kruising Theresiastraat tot rotonde Bergerweg: vanaf 4 januari wordt verder gewerkt aan de hoofdriolering, de huisaansluitingen, de trottoirs en de onderlagen van het asfalt. In het voorjaar volgt nog de asfaltdeklaag, de rode deklaag op de fietspaden en de wegmarkeringen. Dit deel van de weg is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Het verkeer wordt omgeleid door gele omleidingsborden.

Fase 4

Rotonde Bergerweg en Mauritsweg tot Urmonderbaan: vanaf 4 januari wordt gewerkt aan fase 4. Dan worden de Mauritsweg en de rotonde met de Bergerweg afgesloten voor het verkeer. Het verkeer wordt omgeleid door gele omleidingsborden. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot half maart. Dit is ook weer afhankelijk van het weer en van onvoorziene omstandigheden. Er zijn parkeerplekken bij de sportvereniging SVE.

Info en vragen

Als u vragen heeft neem dan contact met ons op via einighausen@bam.com of met omgevingsmanager Marcel Vrancken via marcel.vrancken@rhdhv.com of via telefoonnummer 06-29429816. Aannemer Bam heeft ook een Facebookpagina over dit project. 

  • Bekijk onderstaand een filmpje over het aanleggen van de waterbergingskelder