Keulse Baan en Winston Churchilllaan, Sittard

Vanaf 21 september wordt in de Keulse Baan en de Winston Churchilllaan het asfalt vervangen.

De fiets- en voetpaden aan weerszijden worden aansluitend opnieuw bestraat. De aansluitingen van de Swentiboldlaan en Vrangendael, links en rechts op de Keulse Baan, krijgen ook nieuw asfalt. 

Planning en bereikbaarheid

Op onderstaand kaartje staat de fasering van de werkzaamheden en een toelichting daarop:

Bereikbaarheid Keulse Baan eo
Fase 1: groen, fase 2: blauw, fase 3: oranje

Fase 1

Keulse Baan tot aan kruising Vrangendael én de aansluitingen op de Swentiboldstraat en Vrangendael

Vanaf 18 december weer open voor verkeer, de asfaltdeklaag volgt in het voorjaar van 2021. De wegen zijn voor de veiligheid voorzien van tijdelijke markeringen en verkeersborden. In een later stadium volgen de nieuwe haag, de permanente markeringen en de verkeersborden. 

Fase 1B

Vanaf 4 januari start fase 1B. Dat is de Swentiboldstraat vanaf de Vastradastraat tot voorbij de Stadssjool. Het werkvak is afgesloten voor verkeer. De Stadssjool, de Vastradastraat, de brandweer en het KBC-gebouw zijn bereikbaar vanaf de Keulse Baan. Het kruispunt Benedictastraat/Swentiboldstraat is ook afgesloten voor verkeer. De werkzaamheden in fase 1B duren naar verwachting tot eind februari.

Fase 2

Winston Churchilllaan tot aan rotonde Hemelsley

Vanaf 18 december weer open voor verkeer, de asfaltdeklaag volgt in het voorjaar van 2021. De wegen zijn voor de veiligheid voorzien van tijdelijke markeringen en verkeersborden. In een later stadium volgen de permanente markeringen en verkeersborden.

Fase 3

Winston Churchilllaan vanaf rotonde Hemelsley

Vanaf 3 december weer open voor verkeer. Deze fase is op 3 december helemaal klaar.

Bovenstaande data zijn altijd afhankelijk van het weer en van onvoorziene omstandigheden.

Fiets- en voetpaden

Vanaf 4 januari worden de werkzaamheden aan de fiets- en voetpaden tussen de kruising Vrangendael en Hemelsley afgerond. Tot die tijd moeten fietsers en voetgangers via de Schubertstraat en de Beethovenstraat fietsen en lopen. De oversteekplaats voor fietsers en voetgangers via Vrangendael, tussen de Schubertstraat en de Beethovenstraat is rond kerst klaar.

Omleiding(en)

In het deel van de weg waar gewerkt wordt is de weg volledig afgesloten voor verkeer. Gemotoriseerd verkeer en de Arriva-busdiensten 31 en 34 worden omgeleid d.m.v. gele omleidingsborden. Ook het gemotoriseerd verkeer van en naar Duitsland wordt omgeleid over Sittards grondgebied.

Uitvoerder

BLM wegenbouw BV

Vragen en informatie

Als u vragen heeft neem dan contact op met omgevingsmanager Christian Reuls via telefoonnummer 06-83983728. Hij is ook bereikbaar via c.reuls@blmwegenbouw.nl. U kunt ook de BLM Wegenbouw App installeren op uw smartphone via Google Play. Als u het project Keulsebaan aanklikt krijgt u wekelijks een update over de werkzaamheden.