Keulse Baan en Winston Churchilllaan, Sittard

Vanaf 21 september wordt in de Keulse Baan en de Winston Churchilllaan het asfalt vervangen.

De fiets- en voetpaden aan weerszijden worden aansluitend opnieuw bestraat. De aansluitingen van de Swentiboldlaan en Vrangendael, links en rechts op de Keulse Baan, krijgen ook nieuw asfalt. 

Planning en bereikbaarheid

Op onderstaand kaartje staat de fasering van de werkzaamheden en een toelichting daarop:

Bereikbaarheid Keulse Baan eo

Fase 1

Keulse Baan tot aan kruising Vrangendael én de aansluitingen op de Swentiboldstraat en Vrangendael vanaf 21 september tot eind november

Fase 2

Winston Churchilllaan tot aan rotonde Hemelsley - eind oktober tot eind december 

Fase 3

Winston Churchilllaan vanaf rotonde Hemelsley - 21 september tot begin november

Fase 4

De toplaag asfalt over het gehele werk wordt eind november aangebracht

Daarna volgt nog tot ca. februari/maart 2021 het vervangen van bestratingen van trottoirs en fietspaden. Deze data zijn altijd onder voorbehoud en afhankelijk van het weer en onvoorziene omstandigheden.

Omleiding(en)

In het deel van de weg waar gewerkt wordt is de weg volledig afgesloten voor verkeer. Gemotoriseerd verkeer en de Arriva-busdiensten 31 en 34 worden omgeleid d.m.v. gele omleidingsborden. Ook het gemotoriseerd verkeer van en naar Duitsland wordt omgeleid over Sittards grondgebied.

De woningen zijn altijd te voet, met de fiets en met de auto via de parallelwegen te bereiken. Voetgangers op de Keulse Baan en de Winston Churchilllaan kunnen via de stoep of via loopschotten het werkvak passeren. Fietsers worden indien nodig omgeleid. 

Om de verkeersdrukte in de Verdistraat en de Mozartstraat te beperken wordt in beide straten éénrichtingverkeer ingesteld tijdens de gehele werkzaamheden. Op onderstaande afbeelding ziet u de omleidingsroute en het tijdelijke éénrichtingverkeer:

Omleidingsroute

Uitvoerder

BLM wegenbouw BV

Vragen en informatie

Als u vragen heeft neem dan contact op met omgevingsmanager Christian Reuls via telefoonnummer 06-83983728. Hij is ook bereikbaar via c.reuls@blmwegenbouw.nl. U kunt ook de BLM Wegenbouw App installeren op uw smartphone via Google Play. Als u het project Keulsebaan aanklikt krijgt u wekelijks een update over de werkzaamheden.