Lintjesweg, Geleen - ondertunneling

ProRail en de gemeente Sittard-Geleen hebben samen onderzoek verricht naar de verbetering van de veiligheid op de onbewaakte spoorwegovergangen aan de Raadskuilderweg en Lintjesweg in Geleen. Uit het onderzoek is gebleken dat voor beide locaties de aanleg van een fiets- en voetgangerstunnel de meeste veiligheid biedt.

Planning en bereikbaarheid

De werkzaamheden worden onder regie van ProRail uitgevoerd. In juni starten de voorbereidende werkzaamheden in de Lintjesweg. De werkzaamheden in de Raadskuilderweg zijn in februari gestart. Alle werkzaamheden, van voorbereiding tot en met uitvoering, vinden in 2021 en 2022 plaats. De omwonenden zijn per brief geïnformeerd. 

Van 14 juni tot en met 2 juli gaat de aannemer het bouwterrein voor de Lintjesweg inrichten. Aan de westzijde van het spoor, aan de kant van de Hovenweide, wordt het doodlopende fietspad tijdelijk verbreed én afgezet zodat het bouwverkeer bij de bouwlocatie kan komen. Uiteraard blijft het pad beschikbaar voor bestemmingsverkeer. Bij het spoor wordt een bouwterrein ingericht. Hier komen onder andere keten voor het personeel, parkeerplaatsen en worden bouwmaterialen opgeslagen. In deze periode worden ook graafwerkzaamheden uitgevoerd. Begin juli start de aannemer op deze locatie met de bouw van de betonnen tunnel. In november wordt deze tunnel op de definitieve plek geschoven tijdens een periode waarin tijdelijk, wegens de werkzaamheden, geen treinen rijden. De werkzaamheden worden allemaal overdag uitgevoerd op doordeweekse dagen. Na het inrichten van de bouwplaats wordt gewerkt aan de bouw van de tunnel. Tijdens de treinvrije periode in november wordt de tunnel op de definitieve plek onder het spoor geschoven. Hierna wordt aan weerszijden van de tunnel een toerit aangelegd. In het voorjaar van 2022 kunnen de eerste fietsers en voetgangers gebruik maken van de nieuwe tunnel.

Info en vragen

Heeft u vragen dan kunt u contact opnemen met ProRail via www.prorail.nl/contact. Of bel 0800 - 776 72 45 (gratis). Dat kan doordeweeks tussen 8.00 uur en 18.30 uur en bij noodgevallen of ernstige overlast natuurlijk ook buiten kantoortijden.