Napoleonbaan Noord, Geleen

De riolering in de Napoleonbaan Noord is aan vernieuwing toe. Daarvoor wordt de straat opengebroken. Ook de kruising Napoleonbaan Noord / Einighauserweg met de verkeerslichten wordt vernieuwd. Daarna wordt de straat opnieuw ingericht.

Op 14 april zijn de werkzaamheden aan de kruising Napoleonbaan Noord – Valderenstraat gestart. De kruising is alleen toegankelijk voor voetgangers en fietsers met de fiets aan de hand. Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via omleidingsborden. De werkzaamheden zijn naar verwachting half mei klaar.

Op woensdag 22 april is fase 2 gestart. Dit zijn de werkzaamheden in de Napoleonbaan Noord, tussen de Valderenstraat en het kruispunt Portonnekuilstraat/Veermanstraat. Naar verwachting duren de werkzaamheden in fase 2 tot eind juli.

Vanaf donderdag 18 juni wordt in de Borrekuilstraat gewerkt. De aansluiting van de Borrekuilstraat op de Elsenburglaan wordt verplaatst. Als de werkzaamheden klaar zijn sluit de Borrekuilstraat aan op de Napoleonbaan Noord.

Op 6 juli starten de werkzaamheden aan de kruising Napoleonbaan Noord - Portonnekuilstraat - Valderenstraat. Naar verwachting duren deze werkzaamheden van 6 juli tot eind juli. Het kruispunt is drie weken afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Voetgangers en fietsers met de fiets aan de hand, kunnen van het kruispunt gebruik blijven maken. Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid met gele omleidingsborden.

Op 6 juli starten we met de werkzaamheden op de Bosweg. We vervangen hier het asfalt, de fundering en we leggen in een deel van de Asterstraat, bij de kruising met de Bosweg een trottoir aan. De werkzaamheden zijn naar verwachting eind juli klaar. Voor het bereiken van de Bosweg stellen we een omleidingsroute in. Het eenrichtingsverkeer in de Bosweg wordt tijdelijk opgeheven.

De planning van de werkzaamheden is verdeeld in fases:

Fase 0: januari – maart

• Voorbereidende werkzaamheden zoals bv. het kappen van de bomen.
  • Bouwkundige vooropname, bouwkundig expertisebureau Vermeer Expertise BV gaat u benaderen om uw woning te inspecteren namens BAM Infra.
  • Aanleg tijdelijke parkeerplaatsen Burgemeester Lemmensstraat t.b.v. fase 1.

Fase 1: maart / juni

• Napoleonbaan Noord tussen Burgemeester Lemmensstraat en Valderenstraat inclusief het kruispunt
  • Aanleg parkeerplaatsen Stokroosstraat en Asterstraat t.b.v. fase 2 en 3.

Fase 2: mei / juli

• Napoleonbaan Noord tussen Valderenstraat en Veermanstraat inclusief het kruispunt

Bouwvakvakantie (week 31 t/m 33)

• Geen werkzaamheden

Fase 3 augustus / oktober

• Napoleonbaan tussen Veermanstraat en Elsenburglaan

Fase 4: augustus / oktober

• Aanleg rotonde bij het kruispunt Einighauserweg / Napoleonbaan

Fase 4: augustus – november

• Einighauserweg oostzijde tot Egelantier
  • Fietspad Einighauserweg oost- en westzijde
  • Fietspad Mauritsweg westzijde

Fase 5: september – december

• Einighauserweg westzijde tot Egelantier
  • Fietspad Einighauserweg oost- en westzijde

Bij de start van elke nieuwe fase krijgt u weer een bericht van BAM Infra.

Op woensdag 12 februari vond een bewonersbijeenkomst plaats onder leiding van de uitvoerende aannemer BAM Infra.

Contact

Als u vragen heeft over deze brief kunt u contact opnemen met projectleider Jos Jeukens of wijkcoördinator Frans Drissen. Beide heren zijn bereikbaar via het telefoonnummer 14 046 of  via het e-mailadres jos.jeukens@sittard-geleen.nl en frans.drissen@sittard-geleen.nl.