Napoleonbaan Noord, Geleen

De riolering in de Napoleonbaan Noord is aan vernieuwing toe. Daarvoor wordt de straat opengebroken. Ook de kruising Napoleonbaan Noord / Einighauserweg met de verkeerslichten wordt vernieuwd. Daarna wordt de straat opnieuw ingericht.

Op maandag 17 augustus starten de werkzaamheden van de fases 3 en 4. In fase 3 is de de riolering in de Napoleonbaan Noord tussen het kruispunt Elsenburglaan en het kruispunt Portonnekuilstraat/Veermanstraat aan de beurt. De riolering en de huisaansluitingen op de riolering worden volledig vernieuwd. Als de nieuwe riolering klaar is worden de nieuwe trottoirs, de parkeervakken en de rijweg aangelegd. Naar verwachting duurt fase 3 tot half november. In fase 4 wordt gewerkt aan het kruispunt Einighauserweg / Asterstraat / Napoleonbaan Noord / Elsenburglaan. Het kruispunt wordt een rotonde. Tegelijkertijd wordt gewerkt aan de Einighauserweg en de Elsenburglaan. Op de Einighauserweg en de Elsenburglaan wordt het asfalt vernieuwd en worden nieuwe fietspaden aangelegd. Die worden van beton gemaakt. Naar verwachting duurt fase 4 tot eind oktober.

Planning

De planning van de werkzaamheden is verdeeld in fases:

Fase 0 tot en met 2: KLAAR

Fase 3 augustus / oktober

  • Napoleonbaan Noord tussen Veermanstraat en Elsenburglaan

Fase 4: augustus / oktober

  • Aanleg rotonde bij het kruispunt Elsenburglaan / Einighauserweg / Napoleonbaan Noord

Afbeelding aanleg rotonde Napoleonbaan Noord Geleen

Fase 4: augustus – november

  • Einighauserweg oostzijde tot Egelantier
  • Fietspad Einighauserweg oost- en westzijde
  • Fietspad Mauritsweg westzijde

Fase 5: september – december

  • Einighauserweg westzijde tot Egelantier
  • Fietspad Einighauserweg oost- en westzijde

Op woensdag 12 februari vond een bewonersbijeenkomst plaats onder leiding van de uitvoerende aannemer BAM Infra.

Contact

Als u vragen heeft over deze brief kunt u contact opnemen met projectleider Jos Jeukens of wijkcoördinator Frans Drissen. Beide heren zijn bereikbaar via het telefoonnummer 14 046 of  via het e-mailadres jos.jeukens@sittard-geleen.nl en frans.drissen@sittard-geleen.nl.