Nusterweg, Sittard - reconstructie

De Nusterweg vanaf de Dr. Philipsstraat tot aan de Dr. Nolenslaan wordt opgeknapt. De gemeente Sittard-Geleen gaat het zuidelijke deel van de Nusterweg, tussen de Dr. Nolenslaan en de Dr. Philipsstraat herinrichten.

Het doel van deze reconstructie is het verbeteren van de verkeersveiligheid en de kwaliteit van de weg. Daarnaast wil de gemeente ook graag mogelijkheden op het gebied van groen en water in het ontwerp verwerken. Eind augustus starten de werkzaamheden, de omwonenden zijn per brief geïnformeerd. 

Planning

De werkzaamheden zijn in 6 fases verdeeld. Voor het hele project geldt dat het reguliere verkeer wordt omgeleid via de Dr. Nolenslaan / Dr. Philipsstraat. De Nusterweg zelf is tijdens het project enkel bereikbaar voor bestemmingsverkeer voor de aanliggende bedrijven/woningen van de Nusterweg. 

Enkel bij het aanbrengen van de asfalt deklaag wordt het project in zijn geheel afgesloten. 

Fase 1: Kruispunt Dr. Philipsstraat / Nusterweg

Uitvoering van 31 aug. t/m 27 sept. 

Deze fase betreft de werkzaamheden op het kruispunt Dr. Philipsstraat / Nusterweg. Tijdens deze fase wordt het kruispunt geheel afgesloten voor verkeer. 

Fase 2A: Gedeelte Gasthuisgraaf tot Dr. Philipsstraat (oneven zijde)

Uitvoering van 14 sept. t/m 1 nov. 

 Deze fase betreft de werkzaamheden aan de oneven zijde vanaf het kruispunt Gasthuisgraaf tot het kruispunt Dr. Philipsstraat. Op dit gedeelte is een voorrangsregeling van toepassing m.b.v. verkeerslichten voor aanliggende bedrijven. 

Fase 2B: Gedeelte Dr. Nolenslaan tot Gasthuisgraaf (oneven zijde)

Uitvoering van 1 okt. t/m 25 nov. 

Deze fase betreft de werkzaamheden aan de oneven zijde vanaf het kruispunt Dr. Nolenslaan tot het kruispunt Gasthuisgraaf. Op dit gedeelte is tijdens de werkzaamheden éénrichtingsverkeer van toepassing voor aanliggende bedrijven met ontsluiting via de Gasthuisgraaf.

Fase 2C: Kruispunt Gasthuisgraaf

Uitvoering van 20 sept. t/m 1 okt. 

 Deze fase betreft de werkzaamheden ter plaatse van het kruispunt Gasthuisgraaf. Tijdens deze fase is de aansluiting van de Nusterweg / Gasthuisgraaf afgesloten. Het gedeelte Dr. Nolenslaan tot de Gasthuisgraaf is op dat moment in beide rijrichtingen bereikbaar vanaf de Dr. Nolenslaan. Het gedeelte Gasthuisgraaf tot de Dr. Philipsstraat is middels de voorrangsregeling bereikbaar (fase 2A) en wordt langs het kruispunt Gasthuisgraaf geleid.

Fase 3A: Gedeelte Gasthuisgraaf tot Dr. Philipsstraat (even zijde)

Uitvoering van 2 nov. t/m 14 dec. 

Deze fase betreft de werkzaamheden aan de even zijde vanaf het kruispunt Gasthuisgraaf tot het kruispunt Dr. Philipsstraat. Op dit gedeelte is een voorrangsregeling van toepassing m.b.v. verkeerslichten voor aanliggende bedrijven. 

Fase 3B/ 3C: Gedeelte Dr. Nolenslaan tot Gasthuisgraaf (even zijde)

Uitvoering van 17 nov. t/m 21 dec. 

Deze fase betreft de werkzaamheden aan de even zijde vanaf het kruispunt Dr. Nolenslaan tot het kruispunt Gasthuisgraaf. Op dit gedeelte is tijdens de werkzaamheden éénrichtingsverkeer van toepassing voor aanliggende bedrijven met ontsluiting via de Gasthuisgraaf.

Ook zijn er twee 3D animaties gemaakt, bekijk deze in onderstaande filmpjes:

 

Uitvoerder

Aannemer Heijmans Infra B.V. 

Info en vragen

Voor vragen kunt u contact opnemen met de omgevingsmanager van Heijmans, Lars Rozenhout via lrozenhout@heijmans.com of via telefoonnummer 06-13915961. 

Voor meer actuele informatie en updates van de werkzaamheden kunt u gebruik maken van de Heijmans BouwApp. Deze app is gratis te downloaden via de app store of Android Play store. U kunt het project terugvinden onder de Projectnaam: Nusterweg Sittard.