Oranjelaan, Peschstraat, Stationstraat en Stationsplein, Geleen

Oranjelaan, Peschstraat, Stationstraat en Stationsplein, Geleen

Omschrijving

De Oranjelaan, Peschstraat, Stationstraat en Stationsplein in Geleen krijgen een opknapbeurt. Daarbij wordt ook de wateroverlastproblematiek bij het kruispunt met de Peschstraat aangepakt. Deze 4 projecten worden gecombineerd maar ná elkaar vanaf 4 juni 2018 uitgevoerd. De werkzaamheden aan de Oranjelaan zijn sinds 21 december klaar. De weg is weer in beide rijrichtingen open. Nu zijn de Peschstraat, Stationstraat en Stationsplein aan de beurt. De werkzaamheden duren vanaf 7 januari tot eind april. Dit is mede afhankelijk van de weersomstandigheden.

Fase 1

Fase 2

Fase 3

Fase 4

Fase 4a en 5
Start: 7 januari Peschstraat, Stationstraat en Stationsplein. Naar verwachting en mede afhankelijk van de weersomstandigheden zijn de werkzaamheden eind april klaar.

Bekijk hier

Uitvoerder

De werkzaamheden worden uitgevoerd door Dura Vermeer Infra Regionale Projecten  BV.

Vragen of meer informatie

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met de omgevingsmanager van Dura Vermeer, Rob Bastiaans via telefoonnummer 06-43396990 of via r.bastiaans@duravermeer.nl. Wilt u een persoonlijk gesprek? Neem dan met hem contact op. Hij helpt u graag verder.

Facebookpagina en de Bouwapp

U kunt ook gebruik maken van Facebookpagina van Dura Vermeer “Reconstructie Oranjelaan Geleen en omgeving” of de BouwApp. In deze app kunt u nu al informatie vinden over de omleidingen, duur van het project, contactpersoon etc..
Nadat u de app heeft geïnstalleerd zet u uw locatie aan en opent u de app, ga naar de zoekbalk en typ “Reconstructie Oranjelaan Geleen” in. U kunt het project dan ook aan uw ‘favorieten’ toevoegen.

Dit project is een mooi voorbeeld van beginspraak, de wijze waarop uw gemeente met zijn inwoners in gesprek gaat. Voordat we gestart zijn met dit ontwerp hebben wij eerst informatie opgehaald bij omwonenden en belanghebbenden. Dit noemen we beginspraak. Vervolgens zijn we aan de slag gegaan met het ontwerp en het maken van de plannen op basis van de input. De conceptplannen hebben we aan de inwoners voorgelegd om te toetsen of hun wensen voldoende waren vertaald naar een ontwerp. Ervaring leert inmiddels dat dit leidt tot breed gedragen plannen en meer tevredenheid bij onze inwoners.