President Kennedysingel/Swentiboldstraat/Keulsebaan e.o., Sittard

De gebouwen van de brandweerkazerne, de bibliotheek, het politiebureau en de DaCapo-school in de omgeving President Kennedysingel – Broeksittarderweg – Swentiboldstraat/Keulsebaan – Lahrstraat worden afgebroken. De vrijgekomen locaties worden opnieuw bebouwd. Op de huidige plek van de bibliotheek is de nieuwe brandweerkazerne gepland.

Planning

Op vrijdag 10 juli sloot de muziekschool haar deuren. Op 17 juli vond de overdracht van het gebouw plaats aan de gemeente. Daarna zijn de sloopwerkzaamheden gestart. Op deze plek wordt namelijk de nieuwe brandweerkazerne gebouwd.

Asbest

De binnen- en de buitensanering is afgerond. Daarmee zijn ook de asbestwerkzaamheden voltooid. Inmiddels zijn de slopers gestart met het per verdieping weghalen van de kozijnen, plafonds, vloeren etc.. Ook de beplanting op het buitenterrein is inmiddels weggehaald. Over ongeveer twee weken is het pand klaar om te slopen door sloopkranen. Er wordt gewerkt richting de flats, dat betekent dat de resten van het gebouw zo lang mogelijk als geluidswal kunnen dienen voor de flats.

Vooropnames

De vooropnames van de omliggende woningen zijn gedaan. Er is bij een referentiewoning in de flat en in het kantoorgebouw een trillingsmeter geplaatst en een geluidsarme tijdelijke elektriciteitsvoorziening geïnstalleerd.

Circulair sloopproces

Uiteraard willen wij bijdragen aan een circulair sloopproces. Daarom zijn de keuzes in het sloopproces gebaseerd op het reduceren van afvalstromen en het maken van minder vrachtbewegingen.

Info en vragen

Als u vragen heeft neem dan contact met ons op via telefoonnummer 14046.