Rioolrenovaties, diverse locaties in heel Sittard-Geleen

In heel Sittard-Geleen worden op diverse locaties frees- en renoveringswerkzaamheden aan de riolering uitgevoerd.

Planning

• De freeswerkzaamheden worden uitgevoerd tussen maandag 29 juni en woensdag 15 juli
  • De renovatiewerkzaamheden worden uitgevoerd tussen maandag 10 augustus en vrijdag 25 september

Sittard

• Hoogstraat
  • Merker-Eyckstraat

Freeswerkzaamheden

Tussen 29 juni en 15 juli freest een robot de obstakels uit het riool. Deze voorbereidende werkzaamheden nemen enkele uren tot een dag per straat in beslag. Het kan zijn dat de freeswagen tweemaal in dezelfde straat moet zijn.

Renovatiewerkzaamheden

Tussen 10 augustus en 25 september worden nieuwe kunststof kousen ingebracht in het riool, dagelijks 1 of 2 stuks. De werkzaamheden duren 1 tot enkele dagen per straat. Voordat de kunststof kous in het riool wordt gebracht, wordt het riool eerst gereinigd onder hoge druk.

Omleiding/verkeer

Om een veilige werkplek te realiseren, worden verkeerafzettingen toegepast. Heel af en toe wordt de straat even afgesloten voor verkeer. Dat kan enige verkeer- en parkeerhinder veroorzaken.

Uitvoerder

GMB Rioleringstechnieken bv Kampen

Info en vragen

Etienne Leijnse, procesmanager namens gemeente Sittard-Geleen via 06- 24 33 20 11; Niels Hoevenaar via 06-22 32 31 63; John Bonten, toezichthouder namens gemeente Sittard-Geleen via 06-15 04 30 46.