Veestraat, Sittard

Tot juli 2019 is de brug Veestraat in de wijk Sanderbout, gelegen over de spoorlijn Maastricht - Sittard, afgesloten voor al het gemotoriseerd verkeer.

Alleen voetgangers, fietsers, bromfietsers en scooters mogen voorlopig nog gebruik maken van de brug. Op de brug geldt sinds lange tijd een beperking van 2000 kg (2 ton) voertuigbelasting. Dit houdt in dat voertuigen die zwaarder zijn dan 2000 kg, geen gebruik mogen maken van deze brug. Deze beperking wordt vele malen genegeerd. Eigenaar ProRail gaat nu een onderzoek doen naar de staat van de brug.

Planning en bereikbaarheid

De brug is voorlopig afgesloten tot juli. ProRail gaat in deze maanden de kwaliteit van de brug onderzoeken. Rond juli worden de resultaten van dit onderzoek verwacht. Dan is duidelijk of de brug moet worden versterkt of moet worden vervangen.

Het gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid. De omleiding wordt aangegeven door gele verwijzingsborden langs de route. De nieuwe fietsbrug is niet bestemd voor autoverkeer. Deze brug is alleen bedoeld voor voetgangers en fietsers.

Uitvoerder

ProRail

Info en vragen

Paul Daudeij via paul.daudeij@sittard-geleen.nl of wijkcoördinator Jeu Lochs via jeu.lochs@sittard-geleen.nl. Beiden zijn ook bereikbaar via telefoonnummer 14 046.