Verkeerslichten Ligne, Sittard

De verkeerslichten op het kruispunt van de Rijksweg Noord met de Walramstraat en de Willie Hillenstraat (Ligne) in Sittard worden op donderdag 25 juni opnieuw ingesteld om de verkeersafwikkeling te verbeteren. Er komt ook een extra waarschuwingslicht waardoor automobilisten makkelijker kunnen zien of linksaf slaan richting de Walramstraat zonder tegemoetkomend verkeer mogelijk is. In de huidige situatie ontstaan er namelijk vooral in de avondspits opstoppingen.

Bushalte

Direct na het kruispunt met de Walramstraat ligt een bushalte. Als de bus door groen rijdt richting Hotel De Prins en vervolgens bij de bushalte stopt, moet het verkeer achter die bus wachten. De doorgang naar de Walramstraat wordt dan geblokkeerd waardoor het verkeer in de andere richting niet kan afslaan/doorrijden. Dit gaan we oplossen door het verkeerslicht op rood te zetten zodra de bus voorbij het kruispunt is. Het overige verkeer moet dan even wachten tot het licht weer op groen springt.

Waarschuwingslicht

Het verkeer dat in de avondspits uit de richting van Hotel De Prins naar de Walramstraat rijdt, kan moeilijk linksaf slaan. Beide richtingen (naar en van Hotel De Prins) hebben namelijk op hetzelfde moment een groen licht. Tijdens de avondspits gaan we beide richtingen apart regelen, zodat het verkeer makkelijker linksaf de Walramstraat in kan slaan. Het achteropkomend verkeer hoeft dan niet meer te wachten. Er komt ook een extra waarschuwingslicht (pijl naar links) voor het verkeer dat, buiten de avondspits, linksaf wil slaan. Als dat oranje knippert, heeft verkeer uit de andere richting voorrang.

Afbeelding verkeerslichten Ligne
Foto: het kruispunt met in het midden het aan te brengen waarschuwingslicht

Gewijzigde situatie

Om het verkeer te wijzen op de nieuwe situatie wordt een tijdelijk bord geplaatst waarop staat dat de verkeerslichtenregeling is gewijzigd.