Heistraat en Mauritsweg, Einighausen

Waar

Heistraat/Mauritsweg, Einighausen

Omschrijving

De Brandstraat en het plein voor de kerk in Einighausen kampen al geruime tijd met wateroverlast tijdens hevige regenbuien. Om deze reden wordt de riolering vernieuwd in de Mauritsweg vanaf de Urmonderbaan en de Heistraat tot voorbij de Pastoor Bastinstraat. Tevens wordt de weg en een deel van het grasveldje direct naast de kerk opnieuw ingericht. Onder dit deel wordt een opvang voor regenwater gemaakt. Daarmee wordt voorkomen dat regenwater op de weg blijft staan.

Het hele werkgebied, van de Urmonderbaan tot voorbij de Pastoor Bastinstraat, is in 5 deelgebieden ingedeeld. Met de bewoners en ondernemers van deze deelgebieden hebben we de voorlopige ontwerpen besproken. Er was een goede inbreng van de aanwezige bewoners en ondernemers. De voorgestelde aanpassingen van het ontwerp zijn besproken en worden verwerkt in het ontwerp. Daarmee zijn vrijwel alle haalbare wensen van de omwonenden over de herinrichting van de weg meegenomen in het ontwerp. Naast de kerk wordt een buffer aangelegd om overtollig regenwater tijdelijk in op te vangen tijdens zware buien.

Voorbereidende werkzaamheden

Vanaf maandag 1 oktober start aannemer Wegenbouw Brune met het graven van proefsleuven  We doen dit om de de ligging van kabels en leidingen in het trottoir vast te stellen. De werkzaamheden duren naar verwachting 2 à 3 weken.

 

Op 11 januari 2018 vond een informatiebijeenkomst plaats voor de bewoners over het afkoppelen van regenwater.

Op 13 september 2017 hebben we de leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool de Leeuwerik geconsulteerd over veilig naar school fietsen over ‘hun’ weg. Dat leverde verrassende aandachtspunten en inzichten op. Op 19 januari zijn we teruggegaan naar de kinderen en hebben hen laten zien wat we met hun opmerkingen en vragen gedaan hebben.

Kids consulting Einighausen

Planning

Het definitief ontwerp is beschikbaar.

  • Lees de brief van 25 juli 2018 aan de omwonenden (pdf, 503 kB)

Bekijk de ontwerpen van de deelgebieden 1 tot en met 5
 

Contact

Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties? Neem dan contact op met Bas Heijthuisen van de gemeente Sittard-Geleen. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 14046 of via bas.heijthuisen@sittard-geleen.nl 

Uitgelicht