Sportpark Glanerbrook: gezond sporten voor iedereen

In 2025 opent het nieuwe Sportpark Glanerbrook zijn deuren. Een complex met 4 zwembaden, een ijshockeyhal, 2 sporthallen en een overdekte wieler- en schaatsbaan. Een trekpleister voor verenigingen, sporters en recreanten uit heel Limburg en de euregio. Een plek waar gezondheid op de eerste plaats komt.

Vier jaar

Eind 2020 ging de kogel door de kerk. Na vier jaar puzzelen, rekenen en discussiëren gaf de gemeenteraad groen licht voor een grootscheepse renovatie en vernieuwbouw van Glanerbrook. Kostenplaatje: 48,3 miljoen euro. De vernieuwbouw van Sportpark Glanerbrook gaat vier jaar duren. Op 1 januari 2025 moet het complex helemaal klaar zijn. Zo duurzaam mogelijk gebouwd, met behoud van wat nog goed is. Afgekoppeld van het gas en met zonnepanelen voor de elektriciteit.

Participatie

Verenigingen, gebruikers, personeel en omwonenden van Glanerbrook denken mee over de plannen voor de vernieuwbouw. Hun inbreng wordt meegenomen in het ontwerp, dat nog dit jaar Europees wordt aanbesteed.

• Webinar
    Op 1 maart werden omwonenden bijgepraat over de plannen tijdens een webinar, u kunt het webinar onderaan deze pagina terugkijken.

Bezoekers

Sportpark Glanerbrook er voor de inwoners van Sittard-Geleen én voor bezoekers uit heel Limburg en de Euregio. Met binnenzwembaden, waaronder een 50 meter wedstrijdbad en een buitenbad met waterspeeltuin. Een grote ligweide met speeltuin en ruimte om een balletje te trappen of te volleyballen. Met sporthallen, een overdekte schaatsbaan én de enige overdekte wielerbaan in Limburg.

Euregionaal

Een sportmekka dus voor verenigingen en scholen in de omgeving. Maar Sportpark Glanerbrook krijgt ook een euregionale uitstraling. Het wordt ook een plek voor (top)sport. Top-ijshockey gaat spelen in een gloednieuwe hal met ruimte voor 1.200 toeschouwers. Het wedstrijdzwembad van 50 meter met tribune biedt alle ruimte voor topprestaties. Datzelfde geldt voor de vernieuwde sporthal. En met een overdekte 400 meter schaatsbaan én komwielerbaan, wordt Sportpark Glanerbrook een unieke plek in Limburg en de Euregio. Een accommodatie die perfect aansluit bij het Tom Dumoulin Bikepark en Watersley in Sittard.

Burgemeester Damenpark

Sportpark Glanerbrook wordt geen gesloten bolwerk. Het ontwerpteam dat met de plannen aan de slag gaat, zoekt aansluiting met het Burgemeester Damenpark. Een mooie plek om te wandelen of te joggen, even uit te rusten en te genieten van de omgeving.

Trainen tijdens de verbouwing

De grote verbouwing zorgt natuurlijk voor de nodige ongemakken en overlast. Maar verenigingen hoeven niet bang te zijn dat ze tijdelijk zonder sporthal of zwembad komen te zitten. In nauw overleg met verenigingen wordt samen met de Sportstichting en Het Anker gezocht naar alternatieve trainingsaccommodaties tijdens de verbouwing.

Hier kunt u het webinar van 1 maart terugkijken

Hier vindt u alle relevante documenten voor de ontwerpfase:

Liefde in de lucht

“Ontmoette jij je (toch niet zo) ware liefde in het Burgemeester Damenpark of het Sportpark in Geleen? Dan zijn wij op zoek naar jouw verhaal!” Zo luidde onze Valentijnsoproep begin dit jaar, die tientallen reacties opleverde. Mooie verhalen over die eerste zoen, die romance die uitgroeide tot een levenslange relatie. Of over de slechtste date ooit.

Afbeelding overhandiging pakettje Ada door Leon Geilen
Onder de inzenders was Ada. Zij deelt 54 jaar herinneringen aan het park waar ze haar eerste vriendje ontmoette, Pinkpop meemaakte, het vuurwerk met oud op nieuw beleefde en nog veel meer. Zij won met haar verhaal een leuke prijs. Lees haar verhaal en dat van vele anderen!