Ongedierte en dieren

Ongedierte, ook wel plaagdieren genoemd, kunnen voor veel overlast zorgen. Veel mensen denken dat ze de gemeente kunnen bellen om de problemen op te lossen. Maar dat is slechts zelden het geval. Ook vind u hier informatie over roeken, ons hondenbeleid en over de opvang van zwerfdieren.

  • Ongedierte

    Ongedierte, ook wel plaagdieren genoemd, kunnen voor veel overlast zorgen. Veel mensen denken dat ze de gemeente kunnen bellen om de problemen op te lossen. Maar dat is slechts zelden het geval. In de meeste gevallen bent u zelf aan zet. Informeer u goed bij een professionele ongediertebestrijder.

  • Roeken

    Omdat de roek een beschermde diersoort is, mag deze niet zomaar verjaagd worden. De gemeente heeft daarom vorig jaar een roekenbeschermingsplan opgesteld. Hierin staan de maatregelen om de roekenoverlast te verminderen.

  • Honden

    Als u uw hond uitlaat, moet u zich aan een paar regels houden. Uw hond moet op de openbare weg aan de lijn lopen. Alleen op een speciaal uitrenveldje mag uw hond loslopen. Op kinderspeelplaatsen, speelweiden en in zandbakken mogen geen honden komen, ook niet aangelijnd. Dit geldt ook voor begraafplaatsen en bloem- en heesterperken binnen de gemeente. De hondenpoep moet u zelf opruimen. Dit kan bijvoorbeeld met een hondenpoepzakje

  • Opvang zwerfdieren, dierennoodhulp en -welzijn

Uitgelicht