Gehandicaptenparkeerkaart (GPK)
Een gehandicaptenparkeerkaart vraagt u aan in het WMO-adviescentrum. Bij het WMO-adviescentrum kunt u zowel op inloop als op afspraak terecht. De gehandicaptenparkeerkaart is maximaal 5 jaar geldig.
Na aanvraag kunt u de kaart binnen 10 weken persoonlijk afhalen.
Let op: de gehandicaptenparkeerkaart kan niet worden afgehaald door een familielid of huisgenoot.
Aanvraag
In verband met het coronavirus is de werkwijze van het WMO-adviescentrum tijdelijk anders. Kijk op de pagina van het WMO adviescentrum voor de laatste informatie.
Maak een telefonisch afspraak via telefoonnummer 046-4778841.
Neem mee:
- 1 recente pasfoto (bekijk de eisen voor een pasfoto op overheid.nl)
- een geldig rijbewijs
Het aanvraagformulier moet ondertekend worden door de klant. Daarom is het handig als u zelf aanwezig bent. Er vindt dan nog een kort gesprek plaats met de WMO consulent. Wanneer dit niet mogelijk is, mag iemand anders het formulier voor u inleveren. U moet de kaart wel zelf komen ophalen.
Kosten
Een gehandicaptenparkeerkaart kost € 108,35.
Medische keuring
Afhankelijk van uw indicatie zal er een medische keuring plaats vinden.
- Wanneer de GGD een tijdelijke indicatie afgeeft moet er aan het eind van die periode een nieuwe keuring plaats vinden. U kunt de kaart daarna opnieuw aanvragen.
- Wanneer de GGD een blijvende indicatie af geeft, is de kaart maximaal 5 jaar geldig. Aan het eind van die periode kunt u een nieuwe kaart aanvragen. Er is dan geen keuring nodig.
Kwijt of gestolen
Is uw gehandicaptenparkeerkaart gestolen? Doe dan meteen aangifte bij de politie. U kunt met het proces verbaal een nieuwe kaart aanvragen. U betaalt de aanvraagkosten dan opnieuw.
Wat u moet weten
- Wanneer uw aanvraag wordt afgewezen krijgt u de aanvraagkosten niet terug.
- Uw gehandicaptenparkeerkaart is maximaal 5 jaar geldig. Daarna vraagt u een nieuwe aan.
- U hoeft geen nieuwe kaart aan te vragen wanneer u verhuist. De kaart is persoonsgebonden.
- Het is belangrijk dat u de kaart persoonlijk afhaalt. Wij hebben namelijk uw handtekening nodig. Wij geven de kaart niet mee aan een familielid of huisgenoot.
- Heeft u een gehandicaptenparkeerkaart? Dan komt u misschien ook in aanmerking voor een persoonlijke gehandicaptenparkeerplaats.
Volg ons