Gehandicaptenparkeerkaart (GPK)

Een gehandicaptenparkeerkaart vraagt u aan in het WMO-adviescentrum. Bij het WMO-adviescentrum kunt u zowel op inloop als op afspraak terecht. De gehandicaptenparkeerkaart is maximaal 5 jaar geldig.

Na aanvraag kunt u de kaart binnen 10 weken persoonlijk afhalen.
Let op: de gehandicaptenparkeerkaart kan niet worden afgehaald door een familielid of huisgenoot.

Aanvraag

In verband met het coronavirus is de werkwijze van het WMO-adviescentrum tijdelijk anders. Kijk op de pagina van het WMO adviescentrum voor de laatste informatie.
Maak een telefonisch afspraak via telefoonnummer 046-4778841.

Neem mee:

Het aanvraagformulier moet ondertekend worden door de klant. Daarom is het handig als u zelf aanwezig bent. Er vindt dan nog een kort gesprek plaats met de WMO consulent. Wanneer dit niet mogelijk is, mag iemand anders het formulier voor u inleveren. U moet de kaart wel zelf komen ophalen.

Kosten

Een gehandicaptenparkeerkaart kost € 108,35.

Medische keuring

Afhankelijk van uw indicatie zal er een medische keuring plaats vinden.

  • Wanneer de GGD een tijdelijke indicatie afgeeft moet er aan het eind van die periode een nieuwe keuring plaats vinden. U kunt de kaart daarna opnieuw aanvragen.
  • Wanneer de GGD een blijvende indicatie af geeft, is de kaart maximaal 5 jaar geldig. Aan het eind van die periode kunt u een nieuwe kaart aanvragen. Er is dan geen keuring nodig.

Kwijt of gestolen

Is uw gehandicaptenparkeerkaart gestolen? Doe dan meteen aangifte bij de politie. U kunt met het proces verbaal een nieuwe kaart aanvragen. U betaalt de aanvraagkosten dan opnieuw.

Wat u moet weten

  • Wanneer uw aanvraag wordt afgewezen krijgt u de aanvraagkosten niet terug.
  • Uw gehandicaptenparkeerkaart is maximaal 5 jaar geldig. Daarna vraagt u een nieuwe aan.
  • U hoeft geen nieuwe kaart aan te vragen wanneer u verhuist. De kaart is persoonsgebonden.
  • Het is belangrijk dat u de kaart persoonlijk afhaalt. Wij hebben namelijk uw handtekening nodig. Wij geven de kaart niet mee aan een familielid of huisgenoot.
  • Heeft u een gehandicaptenparkeerkaart? Dan komt u misschien ook in aanmerking voor een persoonlijke gehandicaptenparkeerplaats.