Zorg en Welzijn

 • Wmo adviescentrum

  Wmo-adviescentrum_logo Heeft u een vraag over welzijn, zorg, ondersteuning of aangepast wonen? Het antwoord krijgt u in het Wmo adviescentrum. Het adviescentrum is gevestigd in het Zuyderland Medisch Centrum (voorheen Orbis) en biedt informatie, advies en ondersteuning.

  Lees verder

 • Wmo

  De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is erop gericht dat mensen zo lang en zelfstandig mogelijk thuis kunnen wonen. Ook als u met een beperking of belemmering te maken heeft. Hier vindt u veel informatie over de Wmo, maar ook tips voor oplossingen waar u zelf misschien nog niet aan hebt gedacht.

  Lees verder

 • Mantelzorg / Respijtzorg

  Mantelzorgers zorgen onbetaald en vaak langdurig voor zieke familieleden of vrienden. Mantelzorg kan intensief zijn, vooral naast een baan. Op basis van de Wet maatschappelijke ondersteuning zijn de gemeenten verantwoordelijk voor de ondersteuning van mantelzorgers van hun inwoners. De gemeente ondersteunt mantelzorgers met bijvoorbeeld (tijdelijke) overname van de zorg door een vrijwilliger of beroepskracht (respijtzorg). Ook kunnen mantelzorgers in aanmerking komen voor een blijk van waardering, het mantelzorgcompliment.

  Lees verder

 • Tegemoetkoming Zorgkosten 2017

  In 2015 is de regeling Tegemoetkoming Zorgkosten in werking getreden. Hier kunt u de tegemoetkoming zorgkosten aanvragen.

  Lees verder

 • Zorgtoeslag

  Iedereen die in Nederland woont, moet een zorgverzekering hebben. Zijn de kosten voor de zorgverzekering te hoog? Misschien komt u in aanmerking voor zorgtoeslag. Zorgtoeslag is een tegemoetkoming in de kosten van de basisverzekering.

  Lees verder

 • Mijn BeneFitspas Sittard-Geleen

  U krijgt met de BeneFits kortingspas korting bij ca. 200 deelnemende bedrijven. Wat te denken van 5% korting op uw CZ-zorgverzekering. Of de diverse kortingen bij alle filialen van Heuts Automaterialen, Bakkerij Steevens en nog veel meer bedrijven. Bent u slecht ter been? Geen nood, de kapper, de pedicure en zelfs de boodschappenbezorgdienst komt bij u aan huis.

  Lees verder

 • Hallo 2020

  logo-hallo2020 Samen met inwoners, ondernemers, verenigingen en instellingen werken we aan nieuwe vormen om onze zorg, welzijn werk en inkomen te regelen. Om voor nu én in de toekomst betaalbare en duurzame ondersteuning, begeleiding en zorg te garanderen. Voor iedereen. Daarbij sluiten we aan bij de kracht en mogelijkheden die inwoners met hun omgeving zelf hebben. Op de website van Hallo2020 vindt u meer informatie over de activiteiten.

  Lees verder

 • Vrijwilligers

  Vrijwilligers zijn het cement van de samenleving; hun inzet is van onschatbare waarde. Lees hier meer over vrijwilligerswerk in Sittard-Geleen.

  Lees verder

 • Huis voor de Zorg

  Het Huis voor de Zorg is een onafhankelijke organisatie, die zich inzet voor de belangen van (potentiële) zorgvragers in Limburg. De inzet is altijd gericht op het vergroten van de 'verantwoordelijkheid en zeggenschap' van gebruikers van zorg.

  Lees verder

 • Gelijke behandeling begint hier! (ADV)

  23 september 2015

  In een veilig en leefbaar Limburg kunnen alle inwoners volwaardig deelnemen aan de samenleving. Discriminatie verhindert dat. Want als u wordt gediscrimineerd, wil dat zeggen dat iemand u ongelijk behandelt of achterstelt op basis van kenmerken die er niet toe doen. Hoewel discriminatie bij wet verboden is, komt het voor. Ook in Limburg. Op de arbeidsmarkt, in het café, in de buurt of op school.

  Lees verder

 • Centrum Seksueel Geweld

  Ben jij pas geleden aangerand of verkracht? Het Centrum Seksueel Geweld Limburg (CSG) kan jou helpen. Je kunt 24 uur per dag, zeven dagen per week bellen met (088) 119 18 88. Je krijgt dan iemand aan de lijn die je kan helpen. Je kunt ook anoniem bellen. Meer info op de website van de GGD.

  Lees verder

 • LHBT - emancipatiebeleid

  LHBT staat voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders. De gemeente Sittard-Geleen spant zich in de emancipatie van deze doelgroep te bevorderen.

  Lees verder

 • Clientondersteuning

  Wilt u een beroep doen op voorzieningen in (jeugd)zorg, onderwijs, welzijn, wonen of werk & inkomen? En hebt u daar ondersteuning bij nodig? Dan hebt u recht op een professionele, onafhankelijke cliëntondersteuner. U betaalt hier niets voor.

  Lees verder

Uitgelicht