Parkeren en verkeer

Gemeente Sittard-Geleen heeft verschillende mogelijkheden tot parkeren. In en rondom het centrum geldt betaald parkeren, zowel op straat als op parkeerplaatsen en in parkeergarages. Als u in een gebied woont of werkt waar vergunningparkeren geldt, zijn er verschillende mogelijkheden voor een vergunning.

Waar kan ik parkeren?

Op de digitale kaart ziet u welke parkeergarages er zijn, en in welke straten betaald parkeren geldt. Er is ook informatie over openingstijden en kosten in opgenomen.

Parkeervergunningen

Als u in een gebied woont waar betaald parkeren geldt zijn er verschillende opties waar u gebruik van kunt maken.

Parkeertarieven

De hoogte van parkeertarieven kan verschillen, afhankelijk van waar u parkeert.

Parkeren en betalen

U kunt in Sittard-Geleen contant en met pin, Dip & Go en Tap & Go betalen. Daarnaast kunt u ook kiezen voor belparkeren.

Ontheffingen

Als u met een motorvoertuig ergens moet rijden waar dat niet mag (bijvoorbeeld op voetpaden, fietspaden, of als u tegen het verkeer in moet rijden) kunt u soms een ontheffing krijgen. Er zijn tijdelijke en vaste ontheffingen.

Parkeerboete

U kunt een parkeerboete krijgen van de politie of van de gemeente. Deze zijn te herkennen aan het logo op de bon. Als u een boete van de gemeente heeft gekregen die volgens u onterecht is, kunt u bezwaar maken.

Camperstandplaats De Nieuwe Hateboer

Camperstandplaats De Nieuwe Hateboer is rustig gelegen naast het gelijknamige zwembad aan de Sportcentrumlaan te Sittard. Het gebruik van de standplaats is gratis, maar registratie is wel vereist.

Algemene voorwaarden

Voor het parkeren in de parkeergarages zijn algemene voorwaarden (pdf, 180 kB) van toepassing.