Bescherm uw onderneming tegen georganiseerde criminaliteit!

We kennen inmiddels allemaal de voorbeelden van hennepteelt. We lezen het in de krant, nietsvermoedende ondernemers die hun bedrijfsruimte verhuren aan – wat later blijkt – criminele netwerken. Denk niet te snel ‘dat overkomt mij niet’. Heel recent gebeurde dit weer op verschillende plekken in de drie gemeenten in de Westelijke Mijnstreek.

Criminelen steeds vindingrijker

De georganiseerde criminaliteit wordt steeds vindingrijker: we zagen recent tijdens een bedrijfscontrole in het kader van het project ‘Aanpak spookbedrijven Westelijke Mijnstreek’ een loods die verhuurd werd om foodtrucks in te stallen. Het bleek dat er in elke foodtruck hennepstekjes waren geplaatst. Meer dan twintigduizend hennepstekjes in totaal werden aangetroffen. Ook waren in een groot bedrijfspand voorbereidingsactiviteiten uitgevoerd voor de inrichting van een grote hennepplantage. In dit soort situaties weet de eigenaar van het pand vaak van niks, maar draagt deze wel de consequenties.

Veilig verhuren

Meestal is het niet de bedoeling en merkt u het niet direct als u betrokken raakt bij de onderwereld. Criminelen oefenen vervolgens invloed uit. Onder druk vervagen normen of handelen mensen uit angst. 

U wordt benadeeld!

Daarnaast benadeelt ondermijning ook het normale zakenleven. Waardeverlies van panden,  omzetverlies voor bedrijven door oneerlijke concurrentie en onveilige situaties. Criminele activiteiten vinden vaak onzichtbaar plaats, maar als u alert bent, wordt het vaak wél zichtbaar. Meld verdachte situaties in uw omgeving. Zo kan uw melding een klein stukje van een puzzel zijn en is deze juist heel waardevol om de gehele situatie in beeld te krijgen. Melden kan ook altijd anoniem.

  • Bel de politie via 0900-8844 of bij een acute situatie via 112

  • Bel of meld via Meld Misdaad Anoniem, via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl