April 2022

 • Lintjesregen 2022 Sittard-Geleen

  29 april 2022

  Vandaag (dinsdag 26 april) vond traditiegetrouw de zogenaamde lintjesregen plaats. Dit is altijd op de dag voor Koningsdag oftewel de verjaardag van Koning Willem-Alexander. Burgemeester Hans Verheijen heeft aan dertien verdienstelijke personen een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt. Drie personen zijn benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en tien personen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 • Wat doen we tegen hennepplantages?

  29 april 2022

  Hennepplantages zijn gevaarlijk. Vaak worden plantages gevonden in woonwijken. Dan lopen buren gevaar. Er kan brand uitbreken of wateroverlast ontstaan. Bovendien is het niet prettig en niet veilig wonen in een buurt met drugscriminaliteit.

 • Bestemmingsplan Unilocatie in werking getreden

  22 april 2022

  Het bestemmingsplan Unilocatie Grevenbicht-Obbicht is deze week in werking getreden. Dit bestemmingsplan is nu leidend bij de beoordeling van een vergunningaanvraag voor de Centrale Onderwijs en Sportvoorziening tussen Grevenbicht en Obbicht.

 • Wijzigingsaanvraag Windpark Holtum Noord geweigerd

  20 april 2022

  Het college heeft het wijzigingsverzoek van energiebedrijf ENGIE voor de omgevingsvergunning van Windpark Holtum Noord geweigerd.

 • Mijnweg eerste keus nieuwe locatie Vidar

  19 april 2022

  Het terrein aan de Mijnweg en Tunnelstraat in Geleen is de voorkeurslocatie voor de nieuwbouw van Vidar. Dat heeft het college van B&W van Sittard-Geleen besloten.

 • Sittard-Geleen keert 800 euro energietoeslag woensdag al uit

  19 april 2022

  Sittard-Geleen keert morgen, woensdag 20 april, de eenmalige energietoeslag van 800 euro uit aan een groot deel van de inwoners die daarvoor in aanmerking komen. Daarmee loopt Sittard-Geleen vooruit op de toekenning van de gelden aan de gemeenten door het Rijk.

 • Activiteiten voor Oekraïense jongeren georganiseerd door MIK & PIW

  08 april 2022

  In de gemeente Sittard-Geleen zijn verschillende partijen actief op het vlak van opvang aan Oekraïense vluchtelingen. Daarbij hoort ook opvang en activiteitenbegeleiding voor jongeren.

 • Meeleesgroep start in Sittard-Geleen

  12 april 2022

  Iedereen moet kunnen meedoen. Het begint al bij het lezen van een tekst. De gemeente krijgt sinds kort hulp van een ‘meeleesgroep’. Dit is een groep mensen die laaggeletterd zijn, een beperking hebben of de Nederlandse taal (nog) niet helemaal beheersen.

 • Campagne Senioren en Veiligheid van start

  07 april 2022

  Samen zorgen we ervoor dat criminaliteit niet loont. Daarom is op 5 april 2022 vanuit het ministerie van Justitie en Veiligheid in samenwerking met andere partijen de campagne Senioren en Veiligheid gestart.

 • Denk mee over locaties nieuwe laadpalen

  04 mei 2022

  Het aantal elektrische auto’s in onze gemeente groeit. Daarom vergroten we de komende tijd het aantal openbare laadpalen in onze gemeente. Dat doen we samen met energieleverancier Vattenfall. Wilt u meedenken over de locaties van de nieuwe laadpalen? Lees dan hieronder verder, want we kunnen uw hulp goed gebruiken.

 • Cadeaubonnen om energie te besparen

  06 april 2022

  In de nieuwste Stadskrant staat een bericht over cadeaubonnen van 75 euro, die kunnen worden gebruikt om energiebesparende producten te kopen. Er zijn bonnen voor woninghuurders en voor woningeigenaren. Helaas zijn de bonnen voor woningeigenaren al op.

 • Extra energietoeslag voor huishoudens met een laag inkomen

  12 april 2022

  Het kabinet heeft aangekondigd om samen met gemeenten huishoudens met een laag inkomen tegemoet te komen voor de stijgende energieprijzen. Dit gebeurt via een eenmalige algemene tegemoetkoming: de energietoeslag.

 • Samenwerking om uithuiszetting te voorkomen

  04 april 2022

  De vier woningcorporaties die in Sittard-Geleen actief zijn, hebben een convenant gesloten met de gemeente. Daarin spreken ZoWonen, Wonen Limburg, Zaam Wonen, Woonpunt en de gemeente af zich gezamenlijk in te zetten om uithuiszetting als gevolg van oplopende huurachterstanden te voorkomen.

 • Koninklijke erepenning voor Club Wo-Van uit Sittard

  19 april 2022

  Burgemeester Verheijen heeft zondag 3 april een Koninklijke erepenning uitgereikt aan Club Wo-Van. De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat wordt verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger.

 • Inwonerspeiling: uw mening telt

  03 mei 2022

  Een dezer dagen valt bij u een oproep in de bus om deel te nemen aan de tweejaarlijkse inwonerspeiling. Omdat we graag van onze inwoners willen weten hoe we Sittard-Geleen nog beter en mooier kunnen maken. We vragen alle 18-plussers de vragenlijst in te vullen.

 • Onthulling tijdvenster Maurits: ode aan het mijnverleden

  01 april 2022

  Exact op de plek waar ooit de ingang was van de befaamde Mauritsmijn werd vorige week een tijdvenster onthuld. Door zo’n tijdvenster kijken we naar het verleden van plekken die bepalend zijn geweest voor het mijnverleden. ‘Een tijdvenster laat zien hoe het er daar vroeger uitzag en vormt een prachtige manier om het verhaal van onze stad levend te houden en ons te herinneren aan datgene wat er ooit geweest is,’ vertelt wethouder Andries Houtakkers die het tijdvenster namens het college officieel onthulde.

 • Strippen V&D-pand klaar

  31 maart 2022

  Het strippen van het voormalige V&D-pand aan Markt in Sittard is klaar. Enkele medewerkers van Vidar hebben de afgelopen tijd het gebouw van binnen voor zover mogelijk circulair gesloopt. Daarbij zijn de verschillende materialen die beschikbaar kwamen, gesorteerd en waar mogelijk al naar een verwerker gebracht voor hergebruik. Voordat het strippen begon, is de aanwezige asbest uit het gebouw gehaald.