Cadeaubonnen om energie te besparen

In de nieuwste Stadskrant staat een bericht over cadeaubonnen van 75 euro, die kunnen worden gebruikt om energiebesparende producten te kopen. Er zijn bonnen voor woninghuurders en voor woningeigenaren. Helaas zijn de bonnen voor woningeigenaren al op.

We kunnen de cadeaubonnen weggeven dankzij de landelijke Regeling Reductie Energieverbruik Woningen (RRE-W). Dat is een subsidie voor gemeenten om inwoners te helpen bij het verduurzamen van de woning. Met die subsidie wordt op allerlei manieren geprobeerd inwoners bewust te maken van de noodzaak van het isoleren van de woning en minder energie verbruiken. Denk aan onder meer collectieve inkoopacties voor isolatie en zonnepanelen, warmtescans en ook deze cadeaubonnen. 

Huurders en woningeigenaren

De RREW is de opvolger van de RRE, waarmee vorig jaar verschillende acties zijn uitgevoerd. Toen kon bijvoorbeeld een cadeaubon van 65 euro worden aangevraagd. Maar die kon alleen door woningeigenaren worden aangevraagd, want de RRE richtte zich niet op huurders. De Rijksoverheid heeft bij de nieuwe regeling (RRE-W) de voorwaarde gesteld dat er nu meer aandacht moest zijn voor huurders. In totaal waren ruim 8.000 cadeaubonnen beschikbaar, ruim 5.550 voor huurders en ruim 2.450 voor woningeigenaren. 

De cadeaubonnen voor woningeigenaren zijn allemaal aangevraagd. Huurders kunnen nog wel een cadeaubon aanvragen via www.regionaalenergieloket.nl/sittard-geleen/cadeaubon.
Ook deze cadeaubonnen zijn bijna op, dus wees er snel bij.