Wat doen we tegen hennepplantages?

Hennepplantages zijn gevaarlijk. Vaak worden plantages gevonden in woonwijken. Dan lopen buren gevaar. Er kan brand uitbreken of wateroverlast ontstaan. Bovendien is het niet prettig en niet veilig wonen in een buurt met drugscriminaliteit.

Met het project 'Hensplantages de wijk uit' proberen we samen met onder meer de politie, woningcorporaties, netbeheerder Enexis en buurtpreventieteams wijken in onze gemeente hennepvrij te maken. En te houden. Ook willen we de inwoners van onze gemeente wijzen op de risico’s van het kweken van wiet. Daarom zijn er actiedagen in wijken. Dan bellen we aan en praten we met de mensen in die wijk. Ook delen we informatiepakketten en rookmelders uit en vragen we mensen om vermoedens van criminaliteit of gevaarlijke situaties te melden. Melden kan met het contactformulier van de gemeente (anoniem) of door te bellen met Meld Misdaad Anoniem (0800) 70 00.

naar contactformulier


Over dit project ‘Hensplantages de wijk uit’ is een informatiefilmpje gemaakt waarin wordt uitgelegd wat het project is en waarom het zo belangrijk is.