Augustus 2022

 • Stankoverlast in Sittard-Geleen door Duitse afvalbrand

  02 september 2022

  Door een brand in een recyclingbedrijf in het Duitse Baesweiler is er vrijdag geruime tijd stankoverlast geweest in de gemeente Sittard-Geleen.

 • Rijk steunt Geleen Centrum met 2,2 miljoen euro

  08 september 2022

  De gemeente Sittard-Geleen krijgt van het Rijk ruim 2,2 miljoen euro subsidie om het winkelgebied in het centrum van Geleen toekomstbestendig te maken.

 • Opening wijkpost boa in Geleen-Centrum

  25 augustus 2022

  Vanaf 1 september 2022 is er in Geleen-Centrum een wijkpost voor onze buitengewoon opsporingsambtenaar (boa).

 • Simac Ladies Tour in Sittard-Geleen

  24 augustus 2022

  Dit jaar vindt er op zaterdag 3 september weer een etappe van de wielerwedstrijd Simac Ladies Tour in Sittard-Geleen en Beekdaelen plaats. De Simac Ladies Tour is de enige Women’s World Tour-etappewedstrijd van de Benelux. Het evenement heeft gevolgen voor de bereikbaarheid van locaties in Sittard-Geleen.

 • Rijksweg Zuid Geleen deels afgesloten vanwege werkzaamheden

  22 augustus 2022

  Op het kruispunt Rijksweg Zuid – Kerenshofweg - Jos Klijnenlaan in Geleen worden de verkeerslichten vervangen. Op de afbeelding ziet u waar de werkzaamheden verricht worden en hoe de omleidingen voor gemotoriseerd verkeer én het fietsverkeer geregeld zijn.

 • Beleefmiddag ‘samen op pad’ op 21 september

  12 augustus 2022

  Op woensdag 21 september (Wereld Alzheimer Dag) is de beleefmiddag ‘samen op pad’ in het Fortunastadion. Tussen 16:00 en 19:00 uur valt er van alles te beleven rondom leven met dementie (waaronder Alzheimer).

 • Welke energiecoach past bij mij?

  21 februari 2023

  Bij de gemeente Sittard-Geleen en woningcorporatie Zowonen kunt u een afspraak maken met een energiecoach. Sinds kort kunt u ook bij de provincie een afspraak maken met een energiecoach. De coaches van de provincie zijn tijdelijk beschikbaar, tot 30 september. Er zijn meer verschillen.

 • Op vakantie of dagje weg? Laat uw woning veilig achter!

  23 augustus 2022

  De vakantietijd is een toptijd voor inbrekers. Het is vaak makkelijk te zien waar bewoners voor langere tijd weg zijn. Denk maar aan een stapel post op de mat, gordijnen die gesloten blijven en nergens een lampje dat brandt. Ons advies: geef uw woning een bewoonde indruk.

 • Afgezegd: informatiebijeenkomst gastgezinnen Oekraïense vluchtelingen

  08 juli 2022

  Wegens onvoldoende animo gaat de informatiebijeenkomst van 12 juli voor gastgezinnen van Oekraïense vluchtelingen niet door.