Februari 2022

 • Energietoeslag voor huishoudens met een laag inkomen vertraagd

  Eind vorig jaar (2021) werd bekend dat huishoudens met een laag inkomen een eenmalige tegemoetkoming krijgen voor de stijgende energieprijzen. De zogenaamde energietoeslag van 800 euro. De verwachting was dat de energietoeslag in het eerste kwartaal van 2022 uitbetaald werd. Dat is vertraagd.

 • Rondevergaderingen 10 februari

  Donderdag 10 februari om 19:00 uur vinden de rondevergaderingen plaats. De vergaderingen kunt u live volgen in audio en video.

 • Digitaal aanmelden bij afspraken in Stadswinkel

  Heeft u binnenkort een afspraak bij de gemeente? Sinds deze week hoeft u zich dan niet meer te melden bij de receptie van de Stadswinkel. Maak gebruik van onze nieuwe service door u digitaal aan te melden. Handig en snel!

 • Verklaring ontruiming Sterrebos

  Persverklaring gemeente Sittard-Geleen, Politie en Openbaar Ministerie I Sittard-Geleen, 8 februari – Bij de ontruiming van het Sterrebos in Born zijn vandaag zeven actievoerders uit de bomen gehaald. De actie, die vanmorgen begon, is nu beëindigd.

 • Beëindiging actie Sterrebos

  Persbericht I Sittard-Geleen, 8 februari 2022 - De driehoek (het Openbaar Ministerie, de politie en de gemeente Sittard-Geleen) heeft opdracht gegeven om de bezetting in het Sterrebos, op het privéterrein van VDL Nedcar te beëindigen. De politie is vanochtend gestart met ontruimen van het terrein. Met de actie geeft de driehoek opvolging aan de melding van VDL Nedcar.

 • Vandaag geen sirene-alarm

  Elke eerste maandag van de maand, stipt om 12.00 uur is het testalarm van de WAS-palen te horen, zeg maar het ‘luchtalarm’. Vandaag blijven de sirenes in Zuid-Limburg stil.

 • Gemeente Sittard-Geleen geeft ruimte voor demonstratie tegen kap Sterrebos

  Persbericht I Sittard-Geleen, 6 februari 2022 – De gemeente Sittard-Geleen geeft de organisatie Internationale Socialisten de ruimte om op zondag 6 februari van 14.00 uur tot 16.30 uur te demonstreren tegen de kap van het Sterrebos. De burgemeester heeft eerder al de Mitsubishi Avenue aangewezen als locatie om te demonstreren. De demonstratie zal op deze locatie plaatsvinden en de burgemeester staat éénmalig, op verzoek van de demonstranten, toe dat er via de N276 (Rijksweg) langs de actievoerder(s) in het populierenbos wordt gelopen.

 • Vidar in de Wijk in Sittardse wijk Overhoven

  Persbericht I Sittard-Geleen, 4 februari 2022 - In de Sittardse wijk Overhoven is met de officiële opening van het pand aan de Sint Servaasstraat 2 een nieuwe fase aangebroken voor het project Vidar in de Wijk. De opening vond in kleinschalige kring plaats. Hier waren naast direct betrokkenen van Vidar onder andere wethouder Judith Bühler en directeur Janine Godderij van woningcorporatie ZOwonen bij aanwezig.

 • Openbare zitting centraal stembureau

  Vandaag, 4 februari vindt om 10.00 uur een openbare zitting plaats van het centraal stembureau van de gemeente Sittard-Geleen.