Energietoeslag voor huishoudens met een laag inkomen vertraagd

Eind vorig jaar (2021) werd bekend dat huishoudens met een laag inkomen een eenmalige tegemoetkoming krijgen voor de stijgende energieprijzen. De zogenaamde energietoeslag van 800 euro. De verwachting was dat de energietoeslag in het eerste kwartaal van 2022 uitbetaald werd. Dat is vertraagd.

Uitbetaling vertraagd

Voor het uitbetalen van de tegemoetkoming moet de overheid regels vaststellen. Deze regels zijn later vastgesteld dan gepland. Het College van Burgemeester en Wethouders moet nu eerst nog een besluit nemen over de voorwaarden. 

Wat betekent dit voor huishoudens met een laag inkomen?

  • U ontvangt een bijstandsuitkering

Ontvangt u een bijstandsuitkering? Dan hoeft u zelf niets te doen. U ontvangt de eenmalige energietoeslag op het bij ons bekende bankrekeningnummer. 

  • U ontvangt geen bijstandsuitkering, maar heeft wel een laag inkomen

Ontvangt u geen bijstandsuitkering, maar behoort u wel tot een huishouden met een laag inkomen? Dan is het belangrijk om deze website in de gaten te houden. Op de site volgt informatie hoe u de eenmalige energietoeslag aanvraagt. U kunt nu nog geen tegemoetkoming aanvragen.

Meer informatie volgt

Wij begrijpen het als u vindt dat dit lang duurt. Zodra meer informatie bekend is, informeert de overheid alle inwoners. De gemeente Sittard-Geleen informeert haar inwoners ook via de gemeentelijke kanalen. Wij zijn hard bezig om een aanvraag mogelijk te maken via onze website. Houd daarom onze website en social media in de gaten.

Contact

Neem bij vragen contact met ons op via telefoonnummer 14 046.