Verdachte situaties in jouw buurt? Geef het door via Meld Misdaad Anoniem

Onze gemeente werkt samen met Meld Misdaad Anoniem om ondermijnende criminaliteit tegen te gaan. Maar we kunnen het niet alleen; we hebben ieders oren en ogen hard nodig. Verdachte situaties in jouw buurt? Meld dit anoniem via (0800) 70 00.

Meld Misdaad Anoniem

Meld Misdaad Anoniem (M.) is het onafhankelijke meldpunt waar je anoniem informatie kunt geven over (ernstige) criminaliteit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de productie en handel van synthetische drugs, hennepteelt, ondermijnende criminaliteit en wapen- of mensenhandel. Jaarlijks stuurt M. 20.000 meldingen door naar de politie, gemeente en andere opsporingsinstanties, waarmee dagelijks zaken worden opgelost. Zo lever je een bijdrage aan de veiligheid in jouw eigen omgeving.

Anoniem

M. is dé plek waar je anonimiteit verzekerd is. Er werkt een klein team van goed opgeleide mensen. Zij hebben maar één doel voor ogen: jouw anonimiteit beschermen. In een vertrouwelijk gesprek nemen zij de details van je melding met zorg door. Ze bieden je een extra vangnet: voor als je wel wilt melden, maar niet bekend wilt worden. 

Melding

M. is een onafhankelijke organisatie en is geen politie. Alleen als jouw anonimiteit gewaarborgd kan worden stuurt M. de anonieme melding door naar diverse partners, zoals de politie en andere opsporingsdiensten. Als vervolgonderzoek de anonieme tip onderbouwt, dan kunnen zij overgaan tot actie.

Enkele voorbeelden uit Sittard-Geleen

Zo vond de politie in november vorig jaar dankzij een melding via M. 100 kg zeer zwaar illegaal vuurwerk – waaronder shells, een soort mortierbommen - in een bedrijfspand in Geleen. 

Ook kwam in november vorig jaar via M.  een melding binnen over mogelijke verkoop van verdovende middelen vanuit een woning in Geleen. De ondermijningsboa’s van de Gemeente Sittard-Geleen zijn ernaartoe gegaan. De boa’s troffen op deze locatie hennepplanten aan en een hoeveelheid gedroogde hennep. De politie is hierbij betrokken en de hennep is in beslag genomen en gelijk vernietigd.

Bereikbaarheid

M. is zeven dagen per week bereikbaar via (0800) 70 00. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Daarnaast kan je 24/7 melden via meldmisdaadanoniem.nl/melden. Kijk voor meer informatie op www.meldmisdaadanoniem.nl.