Juli 2022

 • Oproep aan hondenbezitters

  16 september 2022

  Ons Sittard-Geleense landschap nodigt met zijn groene velden, bossen en uitgestrekte heuvellandschappen uit tot een mooie wandeling. Mensen met een hond nemen hun trouwe viervoeter dan ook graag mee.

 • Ondernemers aan het woord: Mobile Repair Solutions over ondernemen in coronatijd

  28 juli 2022

  Het kan iedereen gebeuren: je telefoon valt per ongeluk en ja hoor, je scherm is kapot. Dan moet je op zoek naar een bedrijf dat jouw onmisbare bezit tegen een betaalbare prijs weer repareert.

 • Vraag uiterlijk 1 september 2022 huur- of zorgtoeslag over 2021 aan

  28 juli 2022

  Had u minder inkomen in 2021? Bijvoorbeeld omdat u in coronatijd minder werkte, bent gescheiden of met pensioen bent gegaan? Misschien kunt u dan nog huur- of zorgtoeslag krijgen.

 • Chauffeurstekort bij Omnibuzz

  22 juli 2022

  Net als alle andere taxibedrijven in Nederland heeft ook Omnibuzz last van een tekort aan personeel. Er worden vacatures gevuld, maar helaas is nog steeds een tekort aan chauffeurs.

 • Controle hondenbelasting van start

  26 juli 2022

  Vanaf maandag 1 augustus gaan controleurs in Sittard-Geleen huis-aan-huis controleren op het bezit van honden. Deze controles worden uitgevoerd door BsGW. De controleurs bellen bij inwoners aan om het hondenbezit te inventariseren.

 • De Rijke Schooldag: gelijke kansen voor kinderen

  19 juli 2022

  De gemeente Sittard-Geleen vindt het belangrijk dat iedereen gelijke kansen heeft op meedoen, zonder belemmeringen. Kinderen met dezelfde talenten hebben recht op gelijke kansen.

 • Wethouders nieuwe college Sittard-Geleen geïnstalleerd

  15 juli 2022

  De wethouders van het nieuwe college van Sittard-Geleen zijn woensdagavond 13 juli officieel beëdigd. Het nieuwe college telt vijf wethouders. Leon Geilen (gob), Judith Bühler (CDA), Yvonne Salvino-Meijer (gob), Andries Houtakkers (CDA) en Ivo Tillie (gob) vormen samen met burgemeester Hans Verheijen het college.

 • Coalitieakkoord Sittard-Geleen

  15 juli 2022

  De afgelopen weken is er in Sittard-Geleen een poging gedaan om te komen tot brede samenwerking in de gemeenteraad en een gezamenlijke agenda in de vorm van een raadsakkoord.

 • Samenwerking Watersley en gemeente Sittard-Geleen

  13 juli 2022

  Watersley Sports en talentpark en de gemeente Sittard-Geleen hebben een partnerovereenkomst getekend. Daarmee onderstrepen de twee instanties de al bestaande samenwerking en geven aan dat deze in de toekomst kan worden uitgebreid.

 • Energietoeslag wordt verhoogd naar 1.300 euro

  13 juli 2022

  Huishoudens met een laag inkomen krijgen in 2022 een eenmalige tegemoetkoming voor de stijgende energieprijzen. De zogenaamde energietoeslag. Met dit extra geld kunnen zij (een deel van) de energiekosten betalen.

 • Nicolle Bisschoff nieuwe griffier Sittard-Geleen

  13 juli 2022

  De gemeenteraad van Sittard-Geleen heeft dinsdagavond 12 juli Nicolle Bisschoff benoemd tot griffier van Sittard-Geleen. Ze volgt Jouke Vis op, die begin dit jaar met pensioen is gegaan.

 • Schutterij Sint Martinus uit Born wint het OLS 2022

  09 juli 2022

  Schutterij Sint Martinus uit Born heeft het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) 2022 in Meijel gewonnen. Samen met schutterij Sint Willibrordus uit Obbicht stonden ze in een spannende finale.

 • Beoogde coalitie Sittard-Geleen presenteert Uitvoeringsafspraken

  08 juli 2022

  De beoogde coalitiepartners gob en CDA hebben vandaag hun Uitvoeringsafspraken voor de periode 2022-2026 bekendgemaakt. Deze afspraken geven op onderdelen richting aan de uitwerking van het raadsakkoord.

 • 14 juli, Midzomerontmoeting in Toon Hermans Theater

  08 juli 2022

  Komt u volgende week donderdag, 14 juli, ook naar de Midzomerontmoeting in het Toon Hermans Theater?

 • Militaire oefening in Sittard-Geleen

  05 juli 2022

  Van 13 tot en met 18 juli vindt er een oefening plaats van de Koninklijke Landmacht. Daarbij verplaatsen ze zich door onder andere onze gemeente.

 • Ambitiedocument Steegpark Sittard vastgesteld

  05 juli 2022

  Het aanzien van De Kleine Steeg en omgeving in Sittard zal gaan veranderen. Waar nu nog scholen en kantoorgebouwen het beeld van het gebied bepalen, is het de bedoeling om de komende jaren een groen-stedelijke woonomgeving te ontwikkelen met de naam Steegpark.

 • Rattenoverlast

  Ratten voorkomen, is beter dan ratten bestrijden. We vragen u dan ook om zelf maatregelen te nemen, in de strijd tegen rattenoverlast. Bekijk de poster met tips op onze website!

 • Glanerbrook sluit voorlopig als locatie voor asiel- en vluchtelingenopvang

  07 juli 2022

  Sinds 19 april jl. is sporthal Glanerbrook aan de Kummenaedestraat in Geleen dé doorstroomlocatie voor Oekraïense vluchtelingen in de regio Zuid-Limburg. Sinds afgelopen zaterdag diende de locatie als crisisnoodopvanglocatie voor asielzoekers die vanaf Ter Apel waren overgebracht.

 • Oefening Veiligheidsregio Zuid-Limburg in gemeente Sittard-Geleen

  22 juni 2022

  Veiligheidsregio Zuid-Limburg organiseert op 23, 24, 27 en 28 juni oefeningen in de Westelijke Mijnstreek.

 • GL1 van start: gezamenlijk op weg naar een vernieuwd Geleen Centrum

  07 juli 2022

  Inwoners, ondernemers, overheid en onderzoekers gaan samen aan de slag om van Geleen Centrum weer dé plek te maken waar iedereen wil zijn, wil werken en wil genieten. Dat is het doel van de samenwerking, kortweg GL1 genoemd, tussen meerdere partijen die op dinsdag 21 juni bezegeld is met een symbolische handtekening.

 • Saneringsplan duurzaam bodembeheer Chemelot

  07 juli 2022

  Gedeputeerde Staten van Provincie Limburg nemen binnenkort een besluit over het door DSM geactualiseerde saneringsplan voor duurzaam bodembeheer op Chemelot.

 • Stadswinkel Geleen krijgt een nieuwe uitstraling

  07 juli 2022

  Gemeente Sittard-Geleen vindt een servicegerichte dienstverlening belangrijk. Inwoners moeten makkelijk bij de gemeente terecht kunnen om dingen te regelen en goed klantcontact staat hoog op de agenda. En we willen dat iedereen zelfstandig bij de gemeente terecht kan, met of zonder beperking.

 • We hebben een winnaar!!

  07 juli 2022

  Na een spannende periode van meedoen aan een wedstrijd en stemmen verzamelen moesten de kinderen van basisschool De Kingbeek en basisschool de Reuzepas nog deelnemen aan de finale van de de Kids for Kids Challenge.

 • John Heesen benoemd tot gemeentesecretaris/algemeen directeur

  07 juli 2022

  Het college van burgemeester en wethouders heeft John Heesen benoemd tot gemeentesecretaris/algemeen directeur van de gemeente Sittard-Geleen. Heesen volgt Gert-Jan Kusters op, sinds 1 januari gemeentesecretaris in Maastricht.

 • Sociale Coöperatie Vidi nu op locatie

  07 juli 2022

  De gemeente Sittard-Geleen heeft de Sociale Coöperatie Vidi opgericht. Die is bedoeld voor mensen met een uitkering die een eigen bedrijf willen beginnen. Vidi heeft sinds 10 juni 2022 een eigen plek waar inwoners terecht kunnen. Dat is op Rijksweg Zuid 1B in Geleen, in het pand waar ook Stadslabs zich bevindt.

 • Wmo in begrijpelijke taal

  Gemeenten moeten ervoor zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. De gemeente geeft ondersteuning thuis via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Iedere gemeente legt in regels vast hoe deze ondersteuning geregeld wordt. De gemeenteraad heeft deze regels vastgesteld in een zogenaamde verordening.

 • Sittard-Geleen sluit 2021 af met positief resultaat

  07 juli 2022

  De gemeente Sittard-Geleen heeft het jaar 2021 afgesloten met een positief saldo van ruim vijf miljoen euro. Twee miljoen daarvan zijn nog niet uitgegeven coronamiddelen, die uiteraard voor dit doel gereserveerd blijven. Dat blijkt uit de jaarrekening 2021, die het college van B&W vandaag heeft aangeboden aan de gemeenteraad.

 • Opening van Witte Anjerperkje in Sittard-Geleen

  07 juli 2022

  Komende zondag, 12 juni 2022, vindt de opening van het Witte Anjerperkje plaats. Op initiatief van het Nationaal Comité Veteranendag zijn gemeenten opgeroepen om hun veteranen te eren en waarderen met een speciaal Witte Anjerperkje dat bloeit in de dagen en weken voorafgaand aan de Nederlandse Veteranendag.

 • Actiedag ‘Hensplantages de woonwijk uit’ in Geleen centrum

  07 juli 2022

  Op dinsdag 7 juni informeerde de gemeente Sittard-Geleen samen met diverse partners inwoners en ondernemers over het gevaar van hennepplantages. Wellicht heeft u ons gezien in het centrum van Geleen. Graag informeren we u via dit bericht over de actiedag ‘hensplantages de woonwijk uit’ die plaatsvond op 7 juni.