Actiedag ‘Hensplantages de woonwijk uit’ in Geleen centrum

Op dinsdag 7 juni informeerde de gemeente Sittard-Geleen samen met diverse partners inwoners en ondernemers over het gevaar van hennepplantages. Wellicht heeft u ons gezien in het centrum van Geleen. Graag informeren we u via dit bericht over de actiedag ‘hensplantages de woonwijk uit’ die plaatsvond op 7 juni.

Wat houdt de actiedag in?

Tijdens de actiedag zijn woningen en bedrijven in het centrum van Geleen bezocht. Inwoners en ondernemers werden geïnformeerd over brandveiligheid en het risico van hennepplantages. Deze actiedag is onderdeel van het project ‘Hensplantages de woonwijk uit’, waarbij meerdere wijken in de gemeente bezocht worden om zo de drugscriminaliteit tegen te gaan. Hennepplantages brengen grote risico’s met zich mee zoals brandgevaar, wateroverlast, stank en schade aan woningen. Tijdens de actiedag was er een informatiepunt ingericht waar buurtbewoners met vragen over veiligheid terecht konden. Buurtbewoners en ondernemers hebben tijdens de actiedag een preventiepakket ontvangen van de gemeente. In dit pakket zat informatie over hoe je zelf kunt bijdragen aan een veilige wijk. Juist inwoners en ondernemers hebben een belangrijke rol bij de veiligheid van de buurt. 

Wat kunt u doen?

Ruikt u henneplucht en denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties: bel de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Ook is het mogelijk om via de website van de gemeente anonieme melding te maken.
De volgende punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij: hennepgeur, aanloop op vreemde tijdstippen, constant zoemend of ronkend geluid en/of beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over het project op Hensplantages - Gemeente Sittard-Geleen.