John Heesen benoemd tot gemeentesecretaris/algemeen directeur

Het college van burgemeester en wethouders heeft John Heesen benoemd tot gemeentesecretaris/algemeen directeur van de gemeente Sittard-Geleen. Heesen volgt Gert-Jan Kusters op, sinds 1 januari gemeentesecretaris in Maastricht.

John Heesen (62) startte in 1998 voor de gemeente Geleen als financial controller. Sinds de fusie met Sittard en Born in 2001 is hij in dienst van de gemeente Sittard-Geleen en bekleedde hij meerdere leidinggevende functies. In de rol van projectleider was Heesen verantwoordelijk voor de 3 decentralisaties van het sociaal domein binnen de gemeente Sittard-Geleen en de integratie van Vixia binnen het participatiebedrijf Vidar. Tot 1 januari was hij directeur van het domein Omgeving. Na het vertrek van Gert-Jan Kusters werd hij gemeentesecretaris/algemeen directeur ad interim. 

Ervaring

De gemeentesecretaris is ook algemeen directeur en is de hoogste ambtenaar van de gemeente. Het zijn, min of meer, twee functies. De gemeentesecretaris is eerste adviseur van het college van burgemeester en wethouders. Hij is verantwoordelijk voor een correcte voorbereiding, vastlegging en uitvoering van college- besluiten. De algemeen directeur is voorzitter van het gemeentelijk managementteam en hoofd van de gemeentelijke organisatie. Hij zorgt daarnaast voor een goede bedrijfsvoering en moderne organisatieontwikkeling. Het college is zeer tevreden over de wijze waarop John Heesen in de afgelopen periode die taken heeft vervuld. Ook zijn relatie met de collega’s van de gemeenten in de regio is heel goed.  

Stabiliteit

De komende collegeperiode zal hoogstwaarschijnlijk in het teken staan van complexe uitdagingen die hun aanleiding hebben in deels onverwachte maar dringende autonome ontwikkelingen zoals de oorlog in Oekraïne en de na-ijlende effecten van de Coronacrisis. Het college sluit niet uit dat onze gemeente zich geconfronteerd zal zien met financieel moeilijke omstandigheden. Continuïteit, stabiliteit en rust zijn daarom nodig om in het samenspel tussen bestuur en ambtelijke organisatie deze uitdagingen ambitieus maar wel gecontroleerd aan te pakken. “Ook daarom kiezen we voor John en niet voor iemand ‘van buiten’. Hij kent deze organisatie als zijn broekzak. Dit, in combinatie met zijn rust en vermogen om bestuurlijke kwesties te vertalen naar de ambtelijke organisatie geven het college het vertrouwen dat dit de juiste persoon is op deze plek.” 

De Ondernemingsraad van de gemeente heeft voorafgaand aan het besluit van het college positief geadviseerd over de benoeming van John Heesen tot gemeentesecretaris/algemeen directeur. 

Afbeelding John Heesen
Foto Armino Ermindo  

 

Dit bericht is verzonden als persbericht op woensdag 15 juni 2022