Samenwerking Watersley en gemeente Sittard-Geleen

Watersley Sports en talentpark en de gemeente Sittard-Geleen hebben een partnerovereenkomst getekend. Daarmee onderstrepen de twee instanties de al bestaande samenwerking en geven aan dat deze in de toekomst kan worden uitgebreid.

De ondertekening van de overeenkomst vond plaats op de nieuwe pump-track van Watersley, die komend weekeinde voor het eerst officieel gebruikt wordt tijdens het Open NK pumptrack.

Voor de gemeente Sittard-Geleen zijn de ontwikkelingen op Watersley van grote toegevoegde waarde, zo vindt het college van B&W dat bij de ondertekening vertegenwoordigd was door de wethouders Pieter Meekels (stedelijke ontwikkeling) en Andries Houtakkers (sport). De gemeente ziet die toegevoegde waarde enerzijds op het gebied van sport en sportstimulering en anderzijds door de kwalitatieve impuls die aan het gebied en de omgeving gegeven wordt.

Joop Petit van Watersley Sports & talentpark memoreerde bij de ondertekening dat de ontwikkelingen in het Watersley-gebied van belang zijn voor de aantrekkelijkheid van de wooncampus, waardoor zowel topsporters als jonge talenten zich vestigen bij het voormalige klooster aan de rand van Munstergeleen.

De samenwerking tussen Watersley en Sittard-Geleen werd bezegeld midden op de nieuwe pumptrack. Die doet in het weekeinde van 16 en 17 juli dienst als baan voor het open Nederlands kampioenschap. Op zaterdag zijn vrije trainingen. Op zondag 17 juli beginnen de kwalificatiewedstrijden om 11.30 uur. De finales zijn gepland vanaf 15.00 uur. 

Foto ondertekening Watersley
Andries Houtakkers, Pieter Meekels en Joop Petit (v.l.n.r.)) ondertekenen op de nieuwe pump-track de overeenkomst tussen Watersley en de gemeente Sittard-Geleen. Foto Ermindo Armino.

 

Dit bericht is verzonden als persbericht op woensdag 13 juli 2022.