Mei 2022

 • De Aziatische Duizendknoop en Reuzenberenklauw

  23 mei 2022

  De Aziatische Duizendknoop groeit razendsnel, verdringt bestaande planten en kan door scheuren van funderingen groeien en door asfalt breken. Het probleem van de plant is dat hij zich snel verspreidt via een zeer uitgebreid wortelstelsel, waarbij ieder stukje Duizendknoop weer kan uitgroeien tot een volwaardige plant

 • Storm- of wateroverlast, waar melden?

  Alleen bij acuut gevaar belt u naar 112. Voorbeelden van acuut gevaar zijn instortingsgevaar, losgeraakte dakpannen of gevelplaten, een boom dreigt over de weg te vallen, er is risico op kortsluiting of brand of u kunt zichzelf niet in veiligheid brengen.

 • Code oranje in Limburg: kans op zware onweersbuien en wateroverlast

  20 mei 2022

  Er is gedurende die tijd kans op zware onweersbuien, vooral in Zuid-Limburg, mogelijk met grote hagel en (zeer) zware windstoten van 90 tot ruim 100 km/uur. Ook wordt er veel neerslag verwacht. Dat kan (lokaal) leiden tot wateroverlast, zeker nu het water door de droogte niet goed in de bodem kan infiltreren. Wees daarom voorbereid. Lees hieronder wat je kunt doen.

 • Wie verdient een lintje?

  Kent u iemand die zich al vele jaren inzet voor de medemens of de samenleving? Dat kan een vrijwilliger zijn die zich inzet voor een vereniging, instelling of organisatie, maar ook iemand die binnen zijn werkkring een uitzonderlijke prestatie heeft geleverd. Verdient deze persoon volgens u een lintje? Draag hem of haar dan voor!

 • Voorkom fietsdiefstal

  08 november 2022

  Gaat u er regelmatig op uit met uw fiets? Dan bent u vast benieuwd hoe u kunt voorkomen dat uw fiets gestolen wordt. Goede sloten zijn belangrijk, maar let bijvoorbeeld ook op waar u uw fiets neerzet.

 • Pieter Meekels ereburger van Sittard-Geleen

  18 mei 2022

  Pieter Meekels is benoemd tot ereburger van de gemeente Sittard-Geleen. Dat gebeurde bij zijn afscheid als wethouder. Hij heeft deze hoogste gemeentelijke onderscheiding ontvangen als blijk van waardering vanwege zijn bijzondere inzet voor Sittard-Geleen en zijn inwoners.

 • Ter Apel overvol: deze week opvang asielzoekers in Glanerbrook

  19 mei 2022

  Op verzoek van het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers worden sinds vrijdagavond zo’n vijftig asielzoekers opgevangen in Glanerbrook in Geleen.

 • Hemelvaart: Milieuparken gesloten en afval-inzameldagen gewijzigd

  12 mei 2022

  Op Hemelvaartsdag 26 mei en 2e Pinksterdag 6 juni zijn de milieuparken in Sittard-Geleen dicht.

 • Windraak helemaal vernieuwd

  12 mei 2022

  De Windraak in Munstergeleen, tussen de Provinciale weg (N276) en het Steingraafpad heeft een nieuwe riolering gekregen.

 • Zeven appartementengebouwen in Hart voor Sittard

  12 mei 2022

  De bouwcombinatie Hart voor Sittard heeft dinsdagavond 10 mei tijdens een drukbezochte bijeenkomst de plannen gepresenteerd voor de bouw van zeven appartementengebouwen langs de President Kennedysingel. In drie van deze gebouwen komen huurwoningen, in de overige vier worden koopappartementen gebouwd. In totaal gaat het om 210 nieuwe woningen.

 • Afscheidsreceptie wethouder Pieter Meekels

  13 mei 2022

  Na een lange politiek-bestuurlijke carrière heeft wethouder Pieter Meekels besloten om met pensioen te gaan, zodra er een nieuw college van B&W in Sittard-Geleen is geïnstalleerd. Met het oog daarop biedt de gemeente Sittard-Geleen de afscheidnemend wethouder en zijn echtgenote José een receptie aan.

 • Overeenstemming over afronding Vijverparc

  11 mei 2022

  De gemeente Sittard-Geleen en Vijverparc BV hebben overeenstemming bereikt over de wijze waarop het Vijverparc-gebied in Sittard wordt afgerond.

 • Bestrijding eikenprocessierups, hoe doen wij dat?

  Ook in 2022 besteden we weer veel aandacht aan de bestrijding van de eikenprocessierups. De eikenprocessierups of eikenprocessievlinder is de naam van een nachtvlinder.

 • Bevrijdingsdag 5 mei

  Vrijheid is niet zomaar iets vanzelfsprekends in deze huidige tijd. Vrijheid is een recht dat we allemaal zouden moeten hebben, helaas is dit op vele plaatsen in de wereld (nog) steeds niet gewaarborgd. Ieder jaar vieren wij op 5 mei, de dag dat heel Nederland bevrijd werd tijdens de Tweede Wereldoorlog.