Voorkom fietsdiefstal

Gaat u er regelmatig op uit met uw fiets? Dan bent u vast benieuwd hoe u kunt voorkomen dat uw fiets gestolen wordt. Goede sloten zijn belangrijk, maar let bijvoorbeeld ook op waar u uw fiets neerzet.

5 tips om te voorkomen dat uw fiets gestolen wordt 

  • Zet uw fiets in een bewaakte stalling. In onze gemeente kan dat bijvoorbeeld bij de Ligne of het Tempelplein in Sittard of de Elisabethstraat in Geleen. 
  • Gebruik twee of drie verschillende sloten. Bijvoorbeeld een ringslot, een beugelslot en een kettingslot. Dit werkt vertragend en veel dieven zijn gespecialiseerd in één soort slot. 
  • Maak uw fiets met een slot vast aan bijvoorbeeld een fietsenrek of brug, zodat de fiets niet meegenomen kan worden naar een plek waar de dief op zijn gemak kan werken. Maak uw fiets bovendien met voorwiel én frame vast. Door het hele land liggen stevig vastgelegde voorwielen waarvan de frames zijn meegenomen. 
  • Stal uw fiets tegenover een plek waar mensen staan te wachten, zoals tegenover een bushalte. Dieven worden liever niet bekeken terwijl ze een slot openbreken.  
  • Noteer altijd uw framenummer. Het framenummer maakt uw fiets uniek en daarmee kunt u aangifte doen bij de politie. 

Kijk voor meer tips en informatie op politie.nl.