November 2022

 • NK Wielrennen 2023 toegekend aan Sittard-Geleen

  30 november 2022

  Het Nederlands Kampioenschap op de weg wordt van 23 tot en met 25 juni 2023 in Sittard-Geleen verreden. Dat is de gemeente overeengekomen met de KNWU en uitvoerden organisator Courage Events op voorwaarde dat het voorgestelde parcours na een verkeerskundige aanpassing en beoordeling van de Provincie uitgewerkt kan worden. Het betreft de nationale titelstrijd voor profs-mannen, profs-vrouwen, beloften-mannen en elite-zonder-contract mannen en vrouwen.

 • Denk mee over de Omgevingsvisie!

  28 maart 2023

  Onze samenleving verandert snel. Onze omgeving daardoor ook. Dagelijks verschijnen er berichten over het klimaat, wonen, energie en milieu. Onderwerpen die verder reiken dan onze gemeentegrenzen, maar waar we zeker ook binnen onze gemeente serieus over na moeten denken.

 • Ruim 4.000 reacties op ontwerpen Huis aan de Markt: hoe nu verder?

  30 november 2022

  Afgelopen weken konden inwoners hun mening geven over de twee ontwerpen die tentoongesteld stonden op de Markt in Sittard. De periode waarin zij hun stem konden laten horen is afgelopen. Ruim 4.000 mensen hebben de enquête ingevuld.

 • Regiodeals: Zuid-Limburg maakt Nederland groter!

  18 november 2022

  Zuid-Limburg heeft deze week twee Regio Deals ingediend bij het ministerie van Binnenlandse Zaken.

 • Fotoverslag Dag van de Ondernemer

  21 november 2022

  Vandaag is het de Dag van de Ondernemer. Een dag waar we ondernemers in het zonnetje zetten en bedanken voor hun harde werk. Om een aantal ondernemers persoonlijk te bedanken zijn verschillende bedrijven bezocht.

 • Jeugdkampioenen 2022: meld ze nu aan!

  16 november 2022

  Op 6 januari 2023 is de Dag der Jeugdsportkampioenen! Sittard-Geleen kent ongelofelijk veel jong sporttalent. En daar is de gemeente waanzinnig trots op. Na drie jaar afwezigheid door corona, kunnen we de jeugdkampioenen begin 2023 weer eren.

 • Gladheidsbestrijding: wat doen wij als het glad wordt?

  15 november 2022

  Sneeuw, hagel, ijzel, opvriezen, zodra de winter komt kan het glad worden. Wij doen er alles aan om gladheid zo goed mogelijk te voorkomen en weg te halen. Daarvoor is het Gladheidsbestrijdingsplan opgesteld. In dit plan staat op welke wegen en fietspaden gestrooid en geveegd worden.

 • Wat komt er op de plek van het oude V&D gebouw? Breng nu je stem uit!

  11 november 2022

  Wat komt op de plek van het oude V&D gebouw? De ontwerpen voor het Huis aan de Markt zijn van 11 t/m 19 november tentoongesteld. Deze ontwerpen staan in de exporuimte bij de ingang aan de Markt in Sittard.

 • NK Tegelwippen 2022: ruim 2,8 miljoen tegels gewipt

  09 november 2022

  In het NK Tegelwippen hebben meer dan 2,8 miljoen tegels ruimte gemaakt voor groen: een nieuw record. Maar liefst 135 gemeenten streden mee. In Sittard-Geleen zijn 9.114 tegels gewipt! Daarmee zijn we landelijk op de 16e plek geëindigd.

 • Twee partijen dingen mee naar ontwerp en bouw Huis aan de Markt

  15 november 2022

  Twee consortia hebben ingeschreven voor het ontwerp en de bouw van het Huis aan de Markt in Sittard. Het gaat om Kaspro uit Maastricht en CRA Vastgoed uit Eindhoven. Inwoners van Sittard-Geleen kunnen vanaf vrijdag de ontwerpen bekijken en er hun mening over geven.

 • College stemt in met beoogde proces voormalige zwem -en sportlocatie

  04 november 2022

  Het college heeft ingestemd met het voorgestelde proces voor besluitvorming over de toekomstige invulling van de voormalige zwem- en sportlocatie aan de Sportcentrumlaan in Sittard.

 • Vernieuwbouw Glanerbrook keert terug naar de basis

  08 november 2022

  De vernieuwbouw van Glanerbrook keert terug naar de basis: Wel nu besluiten over de uiterst noodzakelijke en energiebesparende aanpassingen in de basisvoorziening van het sportcomplex en in het voorjaar van 2023 alsnog de discussie voeren over de investering in de bovenregionale functies (vijftig-meter-bad en buitenijsbaan).

 • Gratis informatiebijeenkomsten MKB Green Deal

  Loopt u als ondernemer ook tegen extreem hoge energieprijzen aan? Kunt u geen personeel vinden? Of vraagt u zich af hoe toekomstbestendig uw bedrijf is? Dan kan de MKB Green Deal Sittard-Geleen u misschien inspireren en ondersteunen zodat u toekomstbestendig en duurzaam kunt ondernemen.

 • Vidar in de wijk opent uitvalsbasis in Nieuwdorp

  01 november 2022

  Op 31 oktober is in de Steinse wijk Nieuwdorp de nieuwste uitvalsbasis van het project Vidar in de wijk op feestelijke wijze officieel geopend. Hier waren naast enkele buurtbewoners ook vertegenwoordigers van Vidar, woningcorporatie Zaam Wonen, gemeente Stein en Partners in Welzijn bij aanwezig.