November 2022

Nieuwsarchief met een selectie van nieuwsberichten en persberichten uit november 2022

 • Kindregeling kinderopvangtoeslag

  30 november 2022

  Bij het herstel van de problemen met de kinderopvangtoeslag gaat het vaak over ouders. Maar ook kinderen en jongeren zijn gedupeerd. De problemen met de kinderopvangtoeslag hebben veel met hen gedaan. Stress thuis. Armoede. Soms zijn ouder(s) / verzorger(s) uit elkaar gegaan. Speciaal voor kinderen en jongeren is daarom de kindregeling gemaakt.

 • Nieuwe locaties openbare laadpalen bekend

  25 november 2022

  Het aantal elektrische auto’s in onze gemeente groeit. Daarom komen er meer openbare laadpalen. We streven ernaar eind 2024 zo’n 100 nieuwe laadpalen te hebben. De eerste 23 hiervan zijn (of worden binnenkort) geplaatst.

 • Nieuwe website en helpdesk voor veilig internetten in Limburg

  23 november 2022

  Het platform Digitaal Veilig Limburg is vandaag live gegaan met een gloednieuwe website en helpdesk voor alle inwoners van en ondernemers in Limburg.

 • Ruim 4.000 reacties op ontwerpen Huis aan de Markt: hoe nu verder?

  30 november 2022

  Afgelopen weken konden inwoners hun mening geven over de twee ontwerpen die tentoongesteld stonden op de Markt in Sittard. De periode waarin zij hun stem konden laten horen is afgelopen. Ruim 4.000 mensen hebben de enquête ingevuld.

 • Fotoverslag Dag van de Ondernemer

  21 november 2022

  Vandaag is het de Dag van de Ondernemer. Een dag waar we ondernemers in het zonnetje zetten en bedanken voor hun harde werk. Om een aantal ondernemers persoonlijk te bedanken zijn verschillende bedrijven bezocht.

 • Wat komt er op de plek van het oude V&D gebouw? Breng nu je stem uit!

  11 november 2022

  Wat komt op de plek van het oude V&D gebouw? De ontwerpen voor het Huis aan de Markt zijn van 11 t/m 19 november tentoongesteld. Deze ontwerpen staan in de exporuimte bij de ingang aan de Markt in Sittard.

 • Twee partijen dingen mee naar ontwerp en bouw Huis aan de Markt

  15 november 2022

  Twee consortia hebben ingeschreven voor het ontwerp en de bouw van het Huis aan de Markt in Sittard. Het gaat om Kaspro uit Maastricht en CRA Vastgoed uit Eindhoven. Inwoners van Sittard-Geleen kunnen vanaf vrijdag de ontwerpen bekijken en er hun mening over geven.

 • College stemt in met beoogde proces voormalige zwem -en sportlocatie

  04 november 2022

  Het college heeft ingestemd met het voorgestelde proces voor besluitvorming over de toekomstige invulling van de voormalige zwem- en sportlocatie aan de Sportcentrumlaan in Sittard.

 • Vernieuwbouw Glanerbrook keert terug naar de basis

  08 november 2022

  De vernieuwbouw van Glanerbrook keert terug naar de basis: Wel nu besluiten over de uiterst noodzakelijke en energiebesparende aanpassingen in de basisvoorziening van het sportcomplex en in het voorjaar van 2023 alsnog de discussie voeren over de investering in de bovenregionale functies (vijftig-meter-bad en buitenijsbaan).

 • Vidar in de wijk opent uitvalsbasis in Nieuwdorp

  01 november 2022

  Op 31 oktober is in de Steinse wijk Nieuwdorp de nieuwste uitvalsbasis van het project Vidar in de wijk op feestelijke wijze officieel geopend. Hier waren naast enkele buurtbewoners ook vertegenwoordigers van Vidar, woningcorporatie Zaam Wonen, gemeente Stein en Partners in Welzijn bij aanwezig.