Oktober 2022

 • Activiteiten Nationale Klimaatweek Sittard-Geleen

  07 november 2022

  Van overheid tot bedrijfsleven en van burgers tot scholieren. Iedereen kan bijdragen aan een duurzamere wereld. Van 31 oktober tot en met 6 november 2022 staan we hier éxtra bij stil tijdens de Nationale Klimaatweek.

 • Wat doen we met de resultaten van de inwonerspeiling?

  27 oktober 2022

  De resultaten van de inwonerspeiling die om de twee jaar plaatsvindt, zijn bekend. De peiling is door meer dan drieduizend inwoners ingevuld. Het laat zien welke thema’s inwoners belangrijk vinden. Zulke thema’s zijn: prettig wonen, voorzieningen, zorg en welzijn, veiligheid, duurzaamheid en gemeentelijke dienstverlening.

 • Sittard-Geleen en Burgerkracht De Pijler versterken samenwerking kansengelijkheid

  01 november 2022

  Op 20 oktober organiseerden Gemeente Sittard-Geleen en Burgerkracht De Pijler een netwerkbijeenkomst op het gebied van bestaanszekerheid en kansengelijkheid. Met o.a. Nationale ombudsman Reinier van Zutphen, partners van Kredietbank Limburg, ZoWonen, PIW en de Werkplaats Financiën zaten 80 landelijke, regionale en lokale maatschappelijke partners om tafel.

 • Deel uw mooiste foto van gemeente Sittard-Geleen met ons!

  21 oktober 2022

  Heeft u mooie foto’s die laten zien waar gemeente Sittard-Geleen voor staat? Deel ze met ons! Gemeente Sittard-Geleen is opzoek naar foto’s die weergeven en uitstralen wat Sittard-Geleen voor u als inwoner betekent. Iedereen mag foto’s insturen, van hobbyfotograaf tot professional. Alles mag op de foto, als de foto maar binnen de gemeentegrenzen is gemaakt.

 • Driejarig bestaan Stichting PodiumPlus Westelijke Mijnstreek

  19 oktober 2022

  Stichting PodiumPlus Westelijke Mijnstreek vierde op 1 oktober het driejarig bestaan. Reden voor het bestuur om alle deelnemers een draagtas cadeau te doen. Wethouder Andries Houtakkers (Cultuur) mocht ook een exemplaar in ontvangst nemen.

 • Activiteiten rondom de Dag van de Mantelzorg

  18 oktober 2022

  Donderdag 10 november is de landelijke Dag van de Mantelzorg. Het thema van dit jaar is ‘Held. Dat mag best eens gezegd worden.’

 • Koninklijke onderscheiding voor de heer Rie Dols uit Munstergeleen

  17 oktober 2022

  Burgemeester Verheijen heeft op 15 oktober een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer Rie Dols uit Munstergeleen. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 • Samen veilig rondom Chemelot

  13 oktober 2022

  Woensdag is het startsein gegeven voor de meerjarige campagne Samen Veilig Rondom Chemelot. Onder deze noemer laten Chemelot, Veiligheidsregio Zuid-Limburg, gemeente Beek, gemeente Sittard-Geleen, gemeente Stein, Provincie Limburg, brandweer, GGD Zuid-Limburg en politie de komende jaren zien wat de risico’s zijn van wonen in de omgeving van een chemisch industrieterrein. Wat Chemelot, overheden en hulpdiensten doen om die risico’s te beperken. En wat omwonenden zélf kunnen doen bij eventuele incidenten.

 • Gastvrouw/heer voor het Wmo Adviescentrum Sittard-Geleen

  13 oktober 2022

  Vrijwilliger gezocht!

 • Extra ruimte voor bedrijven op bestaande bedrijventerreinen

  12 oktober 2022

  De gemeenten van de Westelijke Mijnstreek gaan aan de slag met een plan van aanpak om extra vestigingslocaties voor bedrijven te realiseren. De huidige bedrijventerreinen lijken vol, maar toch is er nog volop plek.

 • Week van de Veiligheid: Ecsplore en de Week van de Veiligheid

  18 oktober 2022

  Iedereen moet zich thuis, op straat of online veilig voelen, toch?! Vandaag start de Week van de Veiligheid. Het is dé week waarin organisaties het thema veiligheid extra onder de aandacht brengen. Ook wij doen mee! Houd deze liveblog en onze social mediakanalen in de gaten voor alle activiteiten en meer informatie.

 • Coming Out Day

  11 oktober 2022

  Vandaag is het Coming Out Day. De term Coming Out verwijst naar het idee ‘uit de kast komen’. Een belangrijk statement van deze dag is: jezelf zijn, ongeacht je seksuele geaardheid of genderidentiteit.

 • Tentoonstelling WIJ… doorbreken de cirkel van geweld

  De landelijke rondreizende tentoonstelling WIJ…doorbreken de cirkel van geweld toont 30 krachtige portretten van mensen die in staat waren om de cirkel van geweld, waarin ze gevangen zaten, te doorbreken. De tentoonstelling is van 11 oktober tot 1 november te bezoeken op het Hub Dassenplein in Sittard. Komt u de tentoonstelling bekijken?

 • Gemeente Sittard-Geleen doet mee aan Direct Duidelijk

  11 oktober 2022

  Brieven, e-mails, berichten in de nieuwsbrieven en op sociale media zijn belangrijke communicatiemiddelen van de gemeente Sittard-Geleen. De gemeente probeert de teksten van deze middelen, maar ook die van officiële documenten, voorstellen en memo’s zo duidelijk mogelijk schrijven. Maar het kan uiteraard nog beter.

 • Een gastvrije en toegankelijke inrichting voor Stadswinkel Geleen

  12 oktober 2022

  Gemeente Sittard-Geleen vindt een servicegerichte dienstverlening belangrijk. Inwoners moeten makkelijk bij de gemeente terecht kunnen om dingen te regelen en goed klantcontact staat hoog op de agenda. En we willen dat iedereen zelfstandig bij de gemeente terecht kan, met of zonder beperking. Dus is Commissie Sittard-Geleen Inclusief betrokken geweest bij de nieuwe inrichting.

 • Sittard-Geleen presenteert sluitende begroting in onzekere tijden

  06 oktober 2022

  De gemeente Sittard-Geleen presenteert voor het jaar 2023 een sluitende begroting. Het college legt daarmee een gezonde basis voor de nieuwe periode maar blijft waakzaam.

 • Nieuw kunstwerk langs A2

  05 oktober 2022

  We gaan samen met Provincie Limburg en stichting Beelden in Beweging een nieuw kunstwerk maken langs de A2, ter hoogte van Holtum. Het kunstwerk is geïnspireerd op het beeldje genaamd ‘Haantje van Buchten’. We nodigen u uit om mee te denken over het kunstwerk via een digitale informatiesessie op dinsdag 18 oktober.