September 2022

 • Verleng uw rijbewijs vanaf nu digitaal

  30 september 2022

  Vanaf maandag 3 oktober, kunt u uw rijbewijs digitaal verlengen via de website van de RDW. Het is dus niet meer nodig om naar de Stadswinkel te komen voor de aanvraag van uw verlenging. Ook kunt u uw rijbewijs al na twee werkdagen ophalen in de Stadswinkel.

 • Bladvegen en bladkorven

  10 januari 2023

  Ieder jaar ruimen we de bladeren voor u op. We vegen de wegen volgens een vast schema. De bladkorven staan op de plekken waar ze het meeste nodig zijn. Gelukkig laten niet alle bomen op hetzelfde moment hun bladeren vallen. Dat is afhankelijk van de boom en het weer. Aan het einde van het seizoen zijn alle bladeren weer opgeruimd. 

 • Omnibuzz zoekt chauffeurs personenvervoer

  28 september 2022

  Wie een Wmo-indicatie van de gemeente heeft en wil reizen, reserveert een rit bij Omnibuzz. Een gemeenschappelijke regeling van 30 Limburgse gemeenten. Omnibuzz zorgt voor het vervoer van mensen die niet meer zelfstandig kunnen reizen zoals ouderen, chronisch zieken en mensen met een beperking.

 • GGD Gezondheidsmonitor van start

  23 september 2022

  De coronacrisis heeft ieders leven beïnvloed. GGD Zuid Limburg en GGD Limburg-Noord brengen daarom de gevolgen van de coronaperiode op de gezondheid, leefstijl en het welzijn van inwoners van 18 jaar en ouder in kaart. Dit doen zij in samenwerking met het RIVM, het CBS en de andere GGD’en. Met de onderzoeksresultaten bepalen gemeenten, GGD'en en andere overheidsinstanties het gezondheidsbeleid voor de komende jaren.

 • Twee wethouders Sittard-Geleen in VNG-commissies

  23 september 2022

  De Sittard-Geleense wethouders Leon Geilen en Yvonne Salvino-Meijer zijn voorgedragen voor het lidmaatschap van twee landelijke commissies van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Leon Geilen gaat deelnemen aan de commissie Ruimte, Wonen en Mobiliteit. Yvonne Salvino-Meijer wordt lid van de commissie Economie, Klimaat, Energie & Milieu.

 • Buurtfeest in Zeeheldenbuurt gaat niet door

  23 september 2022

  Het betreffende evenement in Geleen zou zondag 25 september aanstaande plaatsvinden. Vanuit de aangeleverde gegevens en gesprekken met de organisatie van het ‘Zeeheldenfeest’ kwam onvoldoende naar voren op welke manier de openbare orde, veiligheid en gezondheid van bezoekers gewaarborgd kan worden. In samenspraak met de organisator heeft de gemeente moeten besluiten om de vergunning in te trekken en het feest niet te laten doorgaan.

 • Geslaagde Beleefmiddag op Wereld Alzheimerdag in het Fortunastadion!

  23 september 2022

  In het Fortunastadion was op woensdag 21 september (Wereld Alzheimerdag) van alles te beleven rondom dementie. Mensen konden informatie en advies ophalen over het leven met (een naaste met) dementie. Ook zetten bestuurders, wethouders en vertegenwoordigers van de partners die samenwerken op het gebied van dementie hun handtekeningen onder een samenwerkingsverband. Alleen samen zijn we sterk en bieden we een gevarieerd en professioneel aanbod voor mensen (en hun naasten) met dementie.

 • Partners aan het woord: Het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK)

  22 september 2022

  Manon Berger, senior bedrijfsadviseur bij het IMK, legt uit wat het IMK kan betekenen voor ondernemers in Sittard-Geleen. Manon heeft vanuit het IMK veel gedaan in opdracht van onze gemeente. Zo voerde ze gesprekken vanuit het corona noodfonds. Ook werkt het IMK samen met de gemeente, Streetwise en Centrummanagement aan het stimuleren van innovatief ondernemerschap, de verbetering van het vestigingsklimaat en de aanpak van leegstand in de kernwinkelgebieden van Sittard en Geleen.

 • Tijdelijke plek voor Gymvereniging Swentibold

  19 september 2022

  De gemeente Sittard-Geleen heeft in nauw overleg met Gymvereniging Swentibold een oplossing gevonden voor de verouderde huisvesting van de vereniging. De vereniging verhuist voor een tijdelijke periode naar een nieuwe locatie aan de Dr. Nolenslaan 128. Hier blijven ze totdat de nieuwe en definitieve turnvoorziening gereed is. Op dit moment wordt op de beoogde locatie onderzocht welke mogelijkheden er zijn.

 • Gemeente tekent petitie sociale werkvoorziening

  16 september 2022

  ‘Verhoog de rijkssubsidie voor sociale werkgelegenheid met 10%, dan kunnen wij onze werknemers een arbeidsvoorwaardenpakket bieden waarmee ze rondkomen’. Deze dringende oproep doen de portefeuillehouders Vidar van de gemeenten Beek, Thijs van Es, gemeente Stein, Frank Dassen en van de gemeente Sittard-Geleen, Judith Bühler samen met 90 andere wethouders en de SW brancheorganisatie Cedris aan het Rijk, via een breed gesteund manifest.

 • Wijnseizoen compleet met lancering achtste Route des Vins

  16 september 2022

  Sittard kent u waarschijnlijk vooral van de historische markt, Toon Hermans en het Oktoberfeest. Maar wist u dat er in en rondom Sittard ook wijngaarden liggen? Deze kunt u vanaf nu ontdekken met de zojuist gelanceerde gloednieuwe wijnwandeling langs drie wijngoederen in en rondom Sittard: de nieuwe Route des Vins Sittard.

 • Maak kennis met ons nieuwe camerasysteem

  15 september 2022

  Heeft u altijd al eens willen weten hoe het gemeentelijk cameratoezicht werkt? Wist u dat we sinds kort zelfs camera’s hebben die 360 graden kunnen zien? En dat we meer plekken hebben ingericht waar we tijdelijk kunnen inzetten? Benieuwd hoe onze camera’s werken?

 • Vervanging verkeerslichten Rijksweg Zuid-Jos Klijnenlaan Geleen

  13 september 2022
 • Ondernemers aan het woord: restaurant Thai Sajam

  09 september 2022

  Een droom in vervulling zien gaan, wie wil dat nu niet? Chrit Biesmans maakte hier werk van door de droom van zijn vrouw Kong uit te laten komen: een eigen Thais restaurant. Vorige week, op 1 september 2022, vond de officiële opening plaats van ‘Thai Sajam’ in Sittard. Wij spraken Chrit één dag van tevoren.

 • Leskist helpt scholen bij bespreken armoede

  08 september 2022

  In de gemeente Sittard-Geleen groeien gemiddeld twee tot drie kinderen per klas op in armoede. Om op school te bespreken wat het betekent om arm te zijn, heeft Bibliotheek De Domijnen een nieuwe leskist toegevoegd aan haar aanbod voor scholen.

 • Gemeentelijke onderscheidingen voor succesvolle schutterijen en harmonie

  07 september 2022

  Burgemeester Verheijen heeft op 6 september de erepenning van Sittard-Geleen uitgereikt aan Schutterij St. Martinus Born en Harmonie St. Cecilia Grevenbicht-Papenhoven. Schutterij St. Willibrordus Obbicht Heeft de Penning van Verdienste van Sittard-Geleen gekregen.

 • Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Petra Horn uit Sittard

  06 september 2022

  Burgemeester Verheijen heeft op 5 september een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan mevrouw Petra Horn uit Sittard. Zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.