Buurtfeest in Zeeheldenbuurt gaat niet door

Het betreffende evenement in Geleen zou zondag 25 september aanstaande plaatsvinden. Vanuit de aangeleverde gegevens en gesprekken met de organisatie van het ‘Zeeheldenfeest’ kwam onvoldoende naar voren op welke manier de openbare orde, veiligheid en gezondheid van bezoekers gewaarborgd kan worden. In samenspraak met de organisator heeft de gemeente moeten besluiten om de vergunning in te trekken en het feest niet te laten doorgaan.

Het geplande buurtfeest past binnen de Proeftuin Zeeheldenbuurt. De gemeente wil de Geleense Zeeheldenbuurt verbeteren in samenspraak met bewoners. In de zogeheten proeftuin die is gestart kunnen bewoners en mensen die in de buurt werken ideeën aandragen voor projecten om hun wijk te verbeteren. “Binnen een proeftuin lukt niet altijd alles, helaas is dit een evenement die in die categorie valt”, aldus burgemeester Verheijen.

“Uitgangspunt was een klein feest voor maximaal 150 aanwezige bezoekers van 0-18 jaar. Met alle goede bedoelingen is het feest uitgegroeid tot een evenement waar ook andere veiligheidsmaatregelen bij horen. Er zouden optredens van artiesten komen met daarbij behorende versterkte muziek. Daarmee worden ook grotere aantallen bezoekers verwacht. Bij zo’n evenement hoort een uitgewerkt veiligheidsplan, waarin ook de maatregelen worden benoemd om mogelijke risico’s te beheersen. Helaas is dat niet het geval bij dit evenement, en daarom is de vergunning ingetrokken”.