Geslaagde Beleefmiddag op Wereld Alzheimerdag in het Fortunastadion!

In het Fortunastadion was op woensdag 21 september (Wereld Alzheimerdag) van alles te beleven rondom dementie. Mensen konden informatie en advies ophalen over het leven met (een naaste met) dementie. Ook zetten bestuurders, wethouders en vertegenwoordigers van de partners die samenwerken op het gebied van dementie hun handtekeningen onder een samenwerkingsverband. Alleen samen zijn we sterk en bieden we een gevarieerd en professioneel aanbod voor mensen (en hun naasten) met dementie.

Voor ieder wat wils

De uitgebreide informatiemarkt werd goed bezocht door zowel mensen met dementie, hun naasten alsook ook vrijwilligers en professionals. De ervaringen met de Football-memories, het Fortunamuseum, de workshop stoelyoga, bewegen, de lezing over hoe je met een gezonde leefstijl de kans op dementie kan verlagen én een ritje met de fietsriksja waren een eyeopener voor velen. Leven en beleven vanuit de positieve gedachte wat (nog) wél kan, kwam hierbij steeds mooi uit de verf.

Bekijk hier de foto’s

Netwerk Hulp bij Dementie Westelijke Mijnstreek

Het Netwerk Hulp bij Dementie Westelijke Mijnstreek biedt hulp en steun bij dementie door de inzet van Casemanagers Dementie. En bestaat deze maand 12,5 jaar. Dat jubileum werd gevierd met een bloemetje, aangeboden door de wethouders van de gemeenten Sittard-Geleen (Ivo Tillie), Beek (Thijs van Es) en Stein (Frank Dassen) aan de stuurgroepvoorzitter (Ageeth Bijl) en de ketenregisseur (Inge Jochem) van het Netwerk Hulp bij Dementie WM.