Verleng uw rijbewijs vanaf nu digitaal

Vanaf maandag 3 oktober, kunt u uw rijbewijs digitaal verlengen via de website van de RDW. Het is dus niet meer nodig om naar de Stadswinkel te komen voor de aanvraag van uw verlenging. Ook kunt u uw rijbewijs al na twee werkdagen ophalen in de Stadswinkel.

Naar website RDW

Juiste pasfoto

Om uw rijbewijs online te kunnen verlengen, heeft u een pasfoto nodig die is gemaakt bij een erkende fotograaf of fotocabine. Een overzicht van alle erkende fotografen en fotocabines vindt u op de locatiewijzer van de RDW.

Hoe werkt het? 

De aanvraag begint met het maken van een foto bij een door de RDW erkende fotograaf of fotocabine. De fotograaf of fotocabine verstuurt de foto digitaal naar de RDW. Daarna kunt u met de DigiD-app via ID-check makkelijk en snel de aanvraag doen via www.rdw.nl/rijbewijsverlengen. Na twee werkdagen kunt u het rijbewijs ophalen in de Stadswinkel in Geleen. Een afspraak is daarvoor niet nodig.

Let op!

U kunt uw aanvraag alleen digitaal doen als u uw rijbewijs wilt verlengen óf als u de categorieën van uw rijbewijs wil uitbreiden. Vraagt u voor het eerst een rijbewijs aan? Dan moet u wel nog naar de Stadswinkel toe.