Maart 2022

 • Raadsleden nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd

  31 maart 2022

  Woensdag 30 maart is de nieuwe gemeenteraad van Sittard-Geleen geïnstalleerd. Burgemeester Hans Verheijen nam bij 36 raadsleden de eed of belofte af. Één raadslid was afwezig wegens ziekte. De raad in nieuwe samenstelling kan vanaf nu aan de slag.

 • Afsluiting Zitterd Revisited

  25 maart 2022

  Het college van B&W vraagt de nieuwe gemeenteraad van Sittard-Geleen om het Masterplan Zitterd Revisited af te sluiten. Enkele projecten uit Zitterd Revisited blijven wel nog doorlopen, waaronder de bouw van woningen langs de Kennedylaan. Zitterd Revisited is in 1999 van start gegaan en omvatte tal van grotere en kleinere projecten in Sittard.

 • Definitieve uitslag gemeenteraadsverkiezingen 2022

  28 maart 2022

  Op 21 maart is de definitieve uitslag bekend gemaakt van de gemeenteraadsverkiezingen.

 • Liveblog verkiezingen

  Volg de gemeenteraadsverkiezingen in Sittard-Geleen in ons liveblog.

 • Europese dag van gemeenten voor solidariteit met Oekraïne

  18 maart 2022

  De voorzitter van Eurocities heeft opgeroepen om zaterdag 12 maart stil te staan bij de oorlog in Oekraïne en op te roepen tot vrede. Sittard-Geleen sluit bij dit initiatief aan.

 • Waardebon milieupark voor alle huishoudens

  11 maart 2022

  De woonlasten stijgen. Om u als inwoner hierin tegemoet te komen, ontvangt ieder huishouden deze maand een waardebon voor het milieupark ter waarde van € 12,50. De waardebon kunt u inwisselen bij een van de drie milieuparken in onze gemeente: Sittard, Geleen of Born.

 • Provincie Limburg steunt woningbouwplannen Sittard-Geleen

  09 maart 2022

  Persbericht I Sittard-Geleen, 9 maart – De Provincie Limburg en de gemeente Sittard-Geleen gaan samen de schouders zetten onder woningbouwplannen in de gemeente. De Provincie draagt ruim een miljoen euro bij aan de ontwikkeling van de plannen.

 • Architect unilocatie Grevenbicht-Obbicht bekend

  07 maart 2022

  Architectenbureau FrenckenScholl uit Maastricht gaat de nieuwe school (kindcentrum) en de sportgebouwen op de unilocatie tussen Grevenbicht en Obbicht ontwerpen.

 • Hulp voor Oekraïense vluchtelingen

  04 maart 2022

  We krijgen op dit moment veel vragen van inwoners over de mogelijkheid om Oekraïense vluchtelingen te helpen.

 • Nieuwe aanbesteding Huis aan de Markt gestart

  02 maart 2022

  Sinds vandaag kunnen geïnteresseerde bedrijven inschrijven op de nieuwe aanbesteding voor het Huis aan de Markt in Sittard. Bij deze nieuwe aanbesteding is rekening gehouden met de reacties die eind vorig jaar zijn opgehaald bij de tentoonstelling Expo Huis aan de Markt.

 • Intensivering toezicht gastouderopvang Sittard-Geleen

  22 februari 2022

  Persbericht I Sittard-Geleen, 22 februari 2022 – De gemeente Sittard-Geleen gaat het toezicht op de gastouderopvang intensiveren. Zo kan beter worden vastgesteld of mensen die als gastouder werkzaam zijn, voldoen aan de wettelijke kwaliteitseisen. Concreet betekent dit dat in 2022 dertig procent van alle in Sittard-Geleen werkzame gastouders een inspectie krijgt van de GGD. Voorheen bedroeg dit percentage 5 procent, waarmee Sittard-Geleen aan de minimale wettelijke eis voldeed.

 • Energietoeslag voor huishoudens met een laag inkomen vertraagd

  17 februari 2022

  Eind vorig jaar (2021) werd bekend dat huishoudens met een laag inkomen een eenmalige tegemoetkoming krijgen voor de stijgende energieprijzen. De zogenaamde energietoeslag van 800 euro. De verwachting was dat de energietoeslag in 2022 uitbetaald werd. Dat is vertraagd.

 • Maximaal duizend euro subsidie voor jongeren met een goed idee

  11 februari 2022

  Persbericht I Sittard-Geleen, 11 februari 2022 – De gemeente Sittard-Geleen verlengt de subsidieregeling Perspectief voor Jongeren tot 31 december 2022. De regeling biedt jongeren van 12 tot en met 27 jaar een financiële bijdrage voor initiatieven op het gebied van sport, cultuur en vrije tijd. Dit met als doel om de mentale druk door corona en coronamaatregelen te verlichten. Voor goede ideeën kunnen jongeren een tegemoetkoming krijgen van maximaal 1.000 euro. In totaal is er 40.000 euro subsidie beschikbaar.

 • Digitaal aanmelden bij afspraken in Stadswinkel

  09 februari 2022

  Heeft u binnenkort een afspraak bij de gemeente? Sinds deze week hoeft u zich dan niet meer te melden bij de receptie van de Stadswinkel. Maak gebruik van onze nieuwe service door u digitaal aan te melden. Handig en snel!